FED`in kararı euroyu uçurdu

17 Aralık 2008 Çarşamba

ABD Merkez Bankası'nın sert faiz hamlesi doları euro karşısında son 2.5 ayın dibine itti.

Euro/dolar paritesi FED'in faizleri 0.75 puan düşürmesi ile 1.40 seviyesinin üzerine çıktı.

FED'DEN BÜYÜK FAİZ SÜRPRİZİ! Tıklayın...

Parite sabah saatleri itibariyle 1.40-1.41 bandında hareket ediyor. Dolar euro karşısında bu düşük seviyeleri en son 30 Eylül'de görmüştü.

Öte yandan dolar Japon Yeni karşısında da 88.73 ile Ağustos 1995'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi.

YILSONU HEDEFİ 1.45

Yatırım bankası Goldman Sachs, FED'in faiz kararına paralel olarak, 12 aylık euro/dolar parite beklentisini 1.30'dan 1.45'e çekti.

Bankanın analisti Jens Nordvig, doların euro karşısında yüzde 5.5 değer kaybedebileceğini ve paritenin 12 ay içerisinde 1.45'e yükselebileceğini kaydetti. Nordvig, zayıf dolar dinamiklerinin yeniden baş göstermeye başladığını, bu nedenle tahminlerini değiştirdiklerini belirtti.

İÇERİDE DE YÜKSELDİ

İstanbul serbest piyasada dolar 1,5500 YTL, euro 2,1600 YTL'den güne başladı.

Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,5610 YTL, euronun satış fiyatı ise 2,1450 YTL olmuştu.

BORSALAR COŞTU

FED'in faizleri beklentilerin üzerinde bir hamle ile 0.75 puan indirmesi ve yüzde 0.25'e çekmesi borsalarda çok olumlu algılandı. Borsalardaki yükselişte Goldman Sachs'ın dördüncü çeyrek zararının beklendiği kadar büyük olmaması sonrasında banka hisselerine gelen alımlar da etkili oldu.

Dow Jones günü yüzde 4.2 oranında artışla tamamlarken, Nasdaq yüzde 5.4, S&P 500'de yüzde 5.1 değer kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP