Macaristan General Electric`ten üretime ara

28 Ocak 2009 Çarşamba

Macaristan'da 9 fabrikada üretim yapan General Electric'e (GE) bağlı Consumer & Industrial şirket yetkilileri, Şubat ayında 2 hafta üretime ara vereceklerini açıkladı.

14 bin 500 kişiye Amerika'da iş imkanı sağlayan GE'in bu ülkenin dışında en fazla çalışanı 9.500 kişiyle Macaristan'da bulunuyor.

GE Macaristan yetkililerinin, Macaristan Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, kriz nedeni ile siparişlerin durma noktasına geldiği için böyle bir karar verdiklerini, 2 haftalık aradan sonra şirketlerinin haftada 4 günlük iş gününe geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.

GE Avrupa İletişim ve PR Müdürü Erika Windisch konu ile ilgili yaptığı açıklamada, fabrikalarında otomobil ışık aksamlarının üretildiğini, üretimin yüzde 98'nin tamamen ihracata gittiğini, kriz nedeni ile üretimleri durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Windisch, 1989 yılından bu yana Macaristan'da üretim yapan GE fabrikalarında haftalık 4 iş gününe geçebilmek için sendikalarla görüşmeye başladıklarını da açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP