Sütaş`ın hedefi son çeyrekte şaştı

28 Ocak 2009 Çarşamba

Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “2008 hedeflerimizde sapma oldu, özellikle son çeyrekte geriye düştük. Hedeflerimizin yüzde 10 altındayız” dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, global kriz ve talepteki daralmanın her sektör gibi, gıda sektörünü de olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Tarıma dayalı sanayi olarak, bu olumsuzluğu yoğun şekilde yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, “Meydana gelen talep daralması, hayvancılığa çok kötü etki edecek. Bir şekilde ham madde talebimizin daralmasına ve süt fiyatlarının düşmesine sebep oldu. Bu durum, Türkiye'de üreticileri ve aynı zamanda sanayiyi de çok zor durumda bırakan bir gelişme” diye konuştu.

Yılmaz, bu tablo nedeniyle gıda sektörünün diğer sektörlere göre, krizden daha az etkilendiğini düşünmenin yanılgı olacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Üreticinin süt fiyatı düştü, bizim elimizdeki stokların değeri düştü. Tüketim azaldığı için arz fazlası sıkıntı yaratıyor. Stoklamanın gerektirdiği finansal imkanlar zor. Bütün bu sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Yani gıda sektörünün de mutlu olması mümkün değil. İnsanlar işini kaybediyor, tüketici harcamalarını kısıyor, böyle bir süreçten geçiyoruz. Doğal olarak düzenli geliriniz yoksa, işinizi kaybettiyseniz, her taraftan biraz kısmak zorundasınız. Neticede gıda da bundan muaf değil.”

“SON ÇEYREKTE GERİYE DÜŞTÜK”

Global krizin etkilerinin somut olarak görülmeye başladığı 2008 yılının son çeyreğinde, Sütaş AŞ'nin hedeflerinin de saptığına dikkati çeken Yılmaz, “2008 hedeflerimizde sapma oldu, özellikle son çeyrekte geriye düştük. Hedeflerimizin yüzde 10 altındayız” dedi.

Yılmaz, buna rağmen istihdamda herhangi bir gerilemelerinin olmadığını, aksine artış yaşandığını belirterek, Aksaray'da süt ve yem fabrikalarının devreye girdiğini anımsattı. Yılmaz, şunları kaydetti:

“Aksaray'daki fabrikaların devreye girmesi ve onların destek hizmetleri dolayısıyla istihdamda artışımız var ama planladığımız seviyede değil tabi. Aksaray fabrikası şu anda yüzde 20 kapasiteyle çalışıyor. Biz onun bu dönemde yüzde 40-50'lere geleceğini var sayıyorduk. Tabii istihdam da daha fazla olacaktı. İstihdam hedefimizin gerisindeyiz ama bir işten çıkarma yok, olmasını da beklemiyoruz.”

“BÜYÜME TAHMİNİ YAPAMIYORUM”

Sütaş A.Ş. olarak hiçbir projelerini ertelemediklerini ya da durdurmadıklarını vurgulayan Yılmaz, “Erteleyebilme kabiliyetinde değiliz, durmak mümkün değil. Başladık çünkü, başladığımız işleri bitirmek zorundayız. Durmamız gerçekten mümkün değil” dedi.

Yılmaz, yeni yılın belirsizliklerle dolu olduğuna da değinerek, “Ben, 2009 için büyüme tahmini yapamıyorum, küçülmeme umudu taşıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP