Niyet mektubu seçimden önce gönderilmeli

26 Ocak 2009 Pazartesi

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, niyet mektubunun 29 Mart yerel seçimlerinden önce imzalanıp gönderilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti

Yılmaz, revize makroekonomik büyüklüklerin de IMF ile yapılacak anlaşma açıklandığında görüleceğini kaydetti.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve başkan yardımcıları, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.

Ekonomik gelişmeler ve Merkez Bankasının para politikaları hakkında bilgi veren Yılmaz, enflasyon senaryoları içinde IMF'nin yerinin sorulması üzerine, senaryolarda IMF'nin yer aldığını söyledi.

Yılmaz'ın konuşmasında enflasyon tahmininin makroekonomik temellerle uyumlu olduğunu belirttiği anımsatılarak, şu ana kadar revize rakamlar açıklanmadı. Bunlar hangi makroekonomik büyüklükler? sorusuna karşılık da Yılmaz, (Revize makroekonomik büyüklükleri) IMF ile yapılan anlaşma açıklandığında rahatlıkla göreceksiniz dedi. Yılmaz, konuya ilişkin detaylı sorulara yanıt vermedi.

IMF ile görüşmelere yönelik soru üzerine ise Yılmaz, Merkez Bankası ile para politikasına yönelik görüşmeler yürütüldüğünü ve bu görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Yılmaz, Merkez Bankasının bunun dışında ekonominin tümünü ilgilendiren hususlarda da görüşmelerde yer aldığını belirterek, Bununla ilgili olarak görüşmeler devam ediyor. Zannedersem kısa sürede bununla ilgili açıklama yapılacak dedi.

Açıklama bu ay içinde yapılabilir mi, seçimden sonraya kalacağına yönelik söylentiler bulunuyor? sorusuna da Yılmaz, Niyet mektubunun herhalde seçimden önce imzalanıp gönderilmesi gerekir diye düşünüyorum. Onu söyleyeyimkarşılığını verdi.

IMF'in bildiğini kamuoyundan niye saklıyorsunuz? sorusu üzerine de Yılmaz, müzakerelerin devam ettiğine dikkati çekerek, eli güçlü tutmak için uluorta tartışmanın doğru olmayacağını, kamuoyunun da yakında bunları öğreneceğini kaydetti.

Yılmaz, bir soru üzerine de en önemli pazarlık konusunun makroekonomik büyüklükler ve maliye politikası olduğunu dile getirdi...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP