Dolar 2 liraya yükselebilir

2 Mart 2009 Pazartesi

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, doların tarihi seviyeleri test ettiğini ve bu bölgeyi geçmesi halinde 2 liraya gidebileceğini söyledi.


Uluslararası piyasalarda yaşanan tedirginlikler içeride doların ateşini yükseltiyor. Geçtiğimiz haftayı 1.6950 TL'den tamamlayan dolar, yeni haftaya 1.72'nin üzerinden başlarken dolar bankalararası piyasada 1.7350 TL'ye kadar yükseldi.

Dolar saat 13.50 itibariyle serbest piyasada 1.7230 TL'den el değiştirdi.

Uzmanlar, Citigroup'a kamu müdahalesinin ardından ABD borsalarında yaşanan kan kaybının devam etmesinin piyasalarda olumsuz bir etki yarattığını belirtiyor.
Öt yandan euro/dolar paeritesinde dolar lehine yaşanan hareket de içeride kurların yükselmesinde etkili oluyor.

Euro/dolar paritesi yüzde 0.6 değişimle 1.26'nın hemen altında hareket ediyor.

Doların euro karşısındaki yükselişinde hükümetin sigorta devi American International Group'a (AIG) 30 milyar dolar daha yardım yapacağı yönündeki haberler etkili oldu.

2 LİRAYA GİDEBİLİR

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, kurun tarihi seviyeleri test ettiğini kaydetti. Salar, bu hafta ve önümüzdeki döneme ilişkin görüşlerini şöyle aktardı:

"Bu hafta ve önümüzdeki dönemde yer işgal edecek en önemli konu ABD'de bankalara uygulanan stres testi. Bu test sonucunda bankalarla ilgili gelebilecek sonuçlar gerilimi artıracaktır. Kalıcı bir toparlanma için ilk şart dünya finans sisteminin tekrar çalışır duruma gelmesidir. Finans sistemindeki tıkanıklıklar artık reel sektörü ciddi manada etkilemeye başladı. Büyüme verileri olsun sanayi üretimleri olsun işsizlik verileri olsun son derece rahatsızlık veren boyutta geliyor."

Salar, kurlara ilişkin de şöyle konuştu:

"Kurda önemli yükseliş var. Kur tarihi seviyeleri tekrar test ediyor. Bu seviyeleri geçerse daha önce görmediğimiz seviyeler gündeme gelecek. Kısa vadede dolar 1.85'e kadar yükselebilir. İleriki dönemlerde de 2.00 TL gündeme gelebilir."

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP