Dövizde gözler Merkez Bankası`nda

9 Mart 2009 Pazartesi

Döviz piyasasında oynaklığın artması ve doların 1.85 lirayayönelmesi durumunda Merkez Bankası'nın günlük satış ihaleleri açmasının beklendiği piyasalarda, borsanın yurtdışına bağlı olarak 23.000'in altına ineceği tahmin ediliyor.

Türkiye'de finansal piyasaların, bu hafta da yurtdışına bağlı hareketini sürdürmesi bekleniyor. Geçen hafta 1.80 TL seviyesine yaklaşarak tarihi zirveye yükselen dolardaki yükselişin sürüp sürmeyeceği ve Merkez Bankası'nın tavrı merak ediliyor. Merkez Bankası'nın satış yönünde son hüdahalesini yaptığı 2006'dan farklı olarak, iç talepte bir daralma ve enflasyonun da 2009 hedefinin altında kalması nedeniyle oynaklık artamadığı sürece bir müdahale beklenmiyor. Ancak geçen perşembe günü olduğu gibi gün içinde piyasada oynaklığın artması ve kurun 1.85'lere doğru gitmesi durumunda Merkez Bankası'nın öncelikle döviz satım ihalerini yeniden başlatması bekleniyor.

Cuma günü 23.220 puandan kapanan ve haftalık kaybı yüzde 3,36 olan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB), bu hafta küresel piyasalardaki dalgalanmaya paralel olarak 23.000 seviyesinin altına gerilemesi bekleniyor. ABD'de cuma günü açıklanan ve beklentilerin altında gelen tarım dışı istimdam verisinin de piyasaları olumsuz etkilemesi bekleniyor. Bono piyasalarında ise cuma günü yüzde 15,4 seviyesinde gerçekleşen 3 Kasım 2010 vadeli gösterge kağıdın ortalama bileşik faizinin ise bu hafta da bir miktar yükselebileceği ileri sürülüyor.

Hazine iki ihale yapacak

Mart ayında 2.5 milyar TL iç borçlanma öngören Hazine, bu hafta iki ihale ile borçlanacak. Bugün, 9 Eylül 2009 itfalı referans bono ihalesi düzenleyecek olan Hazine, yarın da 3 Mart 2010 vadeli iskontolu bononun yeniden ihracını gerçekleştirecek. Referans bono ihalesinde net 616 milyon TL borçlanma öngörülüyor. İhalelerde satılacak kağıtlar, 11 Mart Çarşamba günü ihraç edilecek...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP