Erdoğan: Hiç kimse zor durumda değil

12 Mart 2009 Perşembe

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük işverenlerin,bankaların zor durumda” olduğunun söylendiğini ifade ederek, “Hiç kimse zor durumda değil kardeşlerim. Gerçekler başka, bakmayın. Bunlar alışmışlar, hükümetleri köşeye sıkıştırarak, oralardan nemalanmaya. Tabii şimdi diyorlar ki IMF ile anlaşsınlar da bu para gelsin, bankalara servis yapılsın” dedi

Erdoğan, AKP’nin Ordu mitinginde DSP-MHP-ANAP iktidarının IMF’ye 30 milyar dolar borçlandığını, bunun bir kısmının ödendiğini belirterek şöyle devam etti:‘

Kimin izniyle işçi alacaksın?’

“23.5 milyar dolarla bize devrettiler. Şimdi IMF’nin aleyhinde konuşup duruyor bu MHP’liler, DSP’liler. Peki şimdi ne kadar borç var? 8 milyar dolar. Şimdi çıkıyor bazıları, bana soruyorlar, ’IMF’yle anlaşmayı niye geciktiriyorsun?’ Sana mı soracağım? Türkiye’nin menfaatine olursa imzalarız. Ülkemin, milletin menfaatine olmayacaksa kusura bakmayın imzalamayız. ’Efendim, işte büyük işverenler, bankalar zor durumda’... Hiç kimse zor durumda değil kardeşlerim.

Gerçekler başka, bakmayın”

Diğer partilerin belediye başkan adaylarının “Belediyeyi alayım 100 bin işçi alacağım’ dediğini kaydeden Erdoğan “Bir belediye İçişleri Bakanlığı’nın izni olmadan işçi alamaz. Bütçenin yüzde 30’undan fazlasını emeğe, işçiye, memura yani personel giderlerine harcayamazsın. Sayıştay incelemesini gerektirir” dedi.

Dün Trabzon mitinginde de konuşan Başbakan Erdoğan, krizin Türkiye’ye de etkilerinin olacağını ancak ABD’de, Avrupa’da finans kuruluşları batarken, Türkiye’de bir tane bile bankanın batmadığını söyledi. Erdoğan, “Türkiye’nin bir farkı daha var. Çok köklü reformlar yaptık, kriz başlamadan o işi yaptık. Türkiye her türlü şoka hamdolsun dayanabilir bir noktaya geldi” dedi...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP