Krizin etkileri sayemizde sınırlandı

27 Mart 2009 Cuma

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, 2009 yılının, ekonominintüm aktörleri için çok zor geçeceğini söyledi.

2010'un ilk çeyreğinden itibaren bir toparlanma yaşanmasını beklediklerini söyleyen Kahn, bugünkü krizin, IMF'nin öngörüleri sayesinde görece hafiflediğini iddia etti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, 2009 için iyimser konuşmadı. Dün akşam France 2 kanalının canlı yayınında konuşan Strauss-Kahn, dünya ekonomisinin yeniden büyümeye başlaması için önümüzdeki yılın ilk çeyreğini beklemek gerektiğini vurguladı. Kriz nedeniyle tüm dünyada yaşanan kayıpların 2 trilyon 300 bin doları bulduğunu anımsatan IMF Başkanı, bu kaybın tamamen kapanması içinse 2-3 yıl daha beklemek gerekeceğini söyledi.

Kriz boyunca IMF'nin oynadığı rolün çok önemli olduğunu savunan Strauss-Kahn, geçtiğimiz yılın Ocak ayı içerisinde IMF'nin hükümetleri kimi sektörlere sübvansiyon yapmaları konusunda uyardığını belirterek, Bu, o dönem için çok şaşırtıcıydı. Malum, IMF daha çok, hükümetlere piyasaya para yatırmaları değil, kemer sıkma politikası uygulamalarını önermesiyle tanınır. Oysa biz krizin geleceğini gördük. Durumu müsait olan ülkeler, bu mesajı dikkate aldılar ve ortaya epeyce bir para koydular. Bu da krizin etkilerini bir hayli sınırladı şeklinde konuştu.

IMF'nin o dönemde yapılması gerekeni yaptığını, ancak bunun bile yetersiz kaldığını ifade eden Dominique Strauss-Kahn, kurum olarak, ülkelerin krizden çıkabilmeleri için yapmaları gereken bir numaralı işin, bankacılık sistemlerini düzeltmeleri gerektiğini, aksi takdirde, piyasaya yatırdıkları paranın da buhar olup uçacağını savundu. Strauss-Kahn, ne ABD'nin ne de Avrupa ülkelerinin, banka açıklarını tamamen temizlemek konusunda yeterli politikaları üretebildiğini düşündüğünü belirtti.

IMF'nin ilk sosyalist kökenli başkanı olarak bilinen Strauss-Kahn, Bu göreve geldikten sonra hâlâ 'Ben sosyalistim' diyebiliyor musunuz?şeklindeki soruyuysa, Tabii ki de öyle. Hatta her zamankinden daha çok sosyalistim şeklinde yanıtladı...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP