Allah, Türkiye`nin yüzüne baktı

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ekonomik krizin etkilerinin, AK Parti iktidarı sayesinde Türkiye'de en az şekilde hissedildiğini ileri sürerek, Şu anki global ekonomik kriz, 7 yıl önce olsaydı, Türkiye 70 yılda toparlanamazdı. Allah, Türk insanının yüzüne baktı dedi.


AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nın İl Danışma Kurulu toplantısı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda dün yapıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yıldız, Türkiye'nin aktif büyüklüğünden daha büyük aktifi olan şirketler bulunduğunu,bu şirketlerden bazılarının sıkıntıya girdiğini belirterek, Türkiye, kalkınmasını liberalleşmeyle, kamu kaynaklarıyla olduğu kadar, özel sektör kaynaklarıyla beraber sağlayabileceğine karar verdi. O zaman hukuk içerisinde kamu kaynaklarını kullanarak özel sektörün önünü açmamız lazım. Bununla alakalı yardımları had safhaya çıkarmamız lazım diye konuştu.

İşçi istihdamı için kamu kesiminin milyonlarca dolar harcadığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: Bin işçi çalıştıran bir özel sektör, devleti yaklaşık 50 milyon dolarlık yükten kurtarmış oluyor. Kamu ve özel sektör, ayrılmaz bir bütün. O yüzden hiçbir kompleks yapmadan, kamu ve özel ayrımı yapmadan mutlaka istihdamın önündeki engelleri, işsizlikle ilgili problemleri bertaraf etmemiz lazım. Bununla alakalı çalışmalarımız var.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP