Piyasa Yorumu

4 Mayıs 2009 Pazartesi

ABD ve Uzakdoğu borsalarının günü artıda kapatmasının yanı sıra vadeli borsaların da pozitif seyretmesi ve kurların düşüşünü sürdürmesi nedeniyle IMKB'nin güne 31.800 civarından başlamasını bekliyoruz.

ABD'de geleceğe yönelik sinyal veren ekonomik verilerin daha öncelikli olarak baz alınmak istenmesi ve bu doğrultuda da tüketim ve tüketici güveni tarafını ilgilendiren bazı verilerin pozitif gelmesi, risk faktörlerinin ve olumsuzlukların şimdilik göz ardı edilmesi ve borsalarda iyimserliğin satın alınmak istenmesi gibi nedenler geçen hafta yurtdışı borsaların yükselişine devam etmesine neden oldu. Chrysler'in iflas başvurusunda bulunmasında Fiat'la kurulacak ortaklık, stres testlerinin açıklanmasında tarihin 7 Mayıs'a ertelenmesi ve bazı bankaların sermaye gereksiniminin hiçbir bankaya el konulmayacağı ve bu bankaların dışarıdan sermaye bulabileceği gibi gerekçeler bu hafta da borsalarda olumlu tarafa oynanacağını gösteriyor. Geçen hafta bir risk unsuru olarak belirttiğimiz domuz gribinin yayılmasına rağmen artık bir risk olarak görülmediğini belirtmekte fayda var. Basına yansıdığı kısmıyla IMF ile 50 milyar $'lık anlaşma yapılacağı haberi Türkiye piyasalarının geçen hafta çok daha iyi performans göstermesine yol açmıştı ama biz Türkiye'nin 2009 yılında gerileyen cari açığın da etkisiyle bu büyüklükte bir anlaşma yapacağını düşünmüyor ve gerçekçi bulmuyoruz. Hafta sonunda bakanlıklarda yapılan değişikliğin ve IMF'nin kimi muhatap alacağının belli olmasının ardından sürecin biraz daha hızlanabileceğini ve olası anlaşmanın Mayıs ayı sonundan önce tamamlanabileceğini tahmin ediyoruz. Hafta sonunda doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi özellikle elektrik, demir çelik, çimento şirketlerinin faaliyet giderlerine olumlu yansıyacağı için bu şirketler için doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi pozitif bir gelişmedir. Teknik olarak 32.500 - 32.800 civarına kadar yükselişini sürdürebilecek olan IMKB-100 endeksi için yatırımcılarımıza tavsiyemiz temkinli iyimser olunması yönündedir. Destekler: 31.500 - 31.200 - 30.500, dirençler: 32.300 - 32.500.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP