ALTIN FİYATLARI NASIL SEYREDECEK?

19 Kasım 2008 Çarşamba

Küresel finans krizi sırasında petrol kadar değer kaybetmeyen altının, güçlü seyrini sürdürmesi bekleniyor. Uzmanlara göre, küresel kriz ve belirsizlik dönemlerinde, yatırımcının altına olan ilgisi artıyor. Altın, küresel finans krizi sırasında petrol ve diğer emtia kadar değer kaybetmedi. Yapılan analizine göre, ekonomik sorunlar derinleşirken, altının diğer emtiadan daha iyi performans sergilemesi bekleniyor. Altın, yılbaşından bu yana yüzde 12 düşerken, petrol yüzde 36, MSCI dünya endeksi ise yüzde 43 değer kaybetti. Altın, bakır ve nikel gibi sanayi emtiasına karşı da değer kazandı. Altın Ekim’den bu yana yüzde 16 değer kaybetti. Ancak altının ‘petrol satın alma gücü’ yaklaşık son iki yılın en yüksek düzeyine çıktı. Geçen Cuma günü bir ons altın, 12 varil petrol satın alabiliyordu. Bu, altının petrol satın alma gücünün Ocak 2007’den bu yana ulaştığı en yüksek düzeye işaret, ediyor.

Petrol Temmuz’da 147 doları aşarak rekor kırdığında, bir ons altın 6.6 varil petrol satın alabiliyordu. Fon yöneticileri, küresel kriz sırasında altının güvenli liman olma özelliğinin daha çok önem kazandığına dikkat çekiyor. OCM Altın Fonu’ndan Greg Orrell, altınla petrol arasındaki en önemli farkın, petrolün tüketim için üretilmesi, altının ise biriktirilmesi olduğunu vurguluyor.

Küresel durgunluk dönemlerinde, tüketim için üretilen bir emtiaya olan talep düşerken, altına olan talep nispeten daha güçlü kalıyor.

ntvmsnbc

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP