Dünya Bankası`ndan Türkiye`ye kriz uyarısı

3 Kasım 2008 Pazartesi

DB Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu, dünyayı etkisi altına alan küresel krizin Türkiye için hem olumlu hem de olumsuz etkilerinin olacağını söyledi

Shigeo Katsu, Sanko Holding'e ait Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi Narlı beldesindeki Çimko Çimento Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında, dünyayı etkisi altına alan küresel krizin Türkiye'yi de mutlaka etkileyeceğini bildirdi.

Dünyada şu anda büyük bir kriz yaşandığını ve hiçbir ülkenin bu krizden kurtulamayacağını ifade eden Katsu, Türkiye de bundan kaçamayacak. Türkiye artık dünyayla entegre olmuş, dünyaya ihracat yapan bir ülke. Dünyada büyüme bakımından bir yavaşlama olacağı kesin. Tüm dünyada etkisini gösteren küresel kriz Türkiye'yi de etkileyecek. Büyüme başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de yavaşlayacaktır, bu kesin dedi.

Finans piyasalarında finans sektörünü yönetenlerin kredi verme konusunda endişeli olduğunu belirten Katsu, Artık insanlar finans kuruluşlarından kredi alamıyor. Bu, donma noktasına geldi. Türkiye'de de bunun olumsuz etkileri olacaktır diye konuştu.

Katsu, dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin olumsuz etkilerinin yanısıra Türkiye açısından olumlu etkilerinin de olabileceğini belirterek, dünyada enerji fiyatlarınun düşme eğilimine girdiğini, enerjide dışa bağımlı olan Türkiye'nin bu konuda olumlu etkileneceğini kaydetti.

Türk hükümetiyle dünyadaki ekonomik krizi her boyutuyla masaya yatırdıklarını ve bu konuda uzun süre çalışmalar yaptıklarını ifade eden Katsu, Biz burada yapmış olduğumuz çalışmalarda şunu gördük ki hükümet, 2001 yılında yaşanan mali krizden ders çıkartarak mali sektörde ciddi yapılanmaya gitmiş. Bankalarla ilgili ciddi önlemler alınmış. Hükümet şu anda krizi çok ciddi bir biçimde izlemektedir. Hükümetin krizin olumsuz etiklerini en aza indirmek için gerekli önlemleri aldığını gördüm. Bundan sonra da yine gerektiğinde gerekli önlemleri alacaklardır dedi.

Çimento fabrikasını gezen Katsu'ya, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu tarafından tesise ilişkin bilgi verildi. Konukoğlu, fabrikanın Dünya Bankası kredisiyle yaptırıldığını ve 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını bildirdi.

Fabrikada Katsu ile birlikte incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de gazetecilere, fabrikanın kuruluşunun bir başarı öyküsü olduğunu anlattı.

Şimşek, fabrikanın, yaşanan ekonomik kriz ve sıkıntılara karşın 18 ay gibi kısa bir sürede meydana getirildiğine dikkati çekti. Şimşek, Buradan binlerce insan ekmek yiyecek, işsiz insanlara istihdam imkanı oluşturulmuştur. Böyle bir fabrikanın yapılmış olmasından memnuniyet duydum dedi.

Katsu ve Şimşek'in çimento fabrikasındaki incelemelerine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile ilçe belediye başkanları ve bürokratlar da katıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP