Piyasa Yorumu

11 Kasım 2008 Salı

Yurtdışı borsaların günü ekside tamamlaması ve sabah itibarıyla vadeli piyasaların da düşüş yönünü işaret etmesi nedeniyle IMKB-100 endeksinin güne %1.0-1.5 arasında kayıplarla başlamasını bekliyoruz.

Çin’in 2010 yılına kadar ekonomiyi canlandırmak amacıyla inşaat, alt yapı ve sağlık hizmetleri sektörlerine yapacağı 586 milyar $’lık yatırım açıklaması ve AIG’in borçlarının yeniden yapılandırılarak vadesinin ve tutarının arttırılması haberlerine rağmen özellikle finans ve otomotiv sektörüne (Deutsche Bank, General Motors için tavsiyesini Sat olarak değiştirdi, Goldman Sachs’ın dördüncü çeyrek kar beklentisi -2.50 $ zarara çekildi) ilişkin endişelerin getirdiği satışlar dün ABD borsalarının günü kayıplarla tamamlamasına yol açtı. Çin’in yardım planının ardından global yavaşlamanın azalacağı spekülasyonları ile yükselişe geçen emtia fiyatları, Çin’e ilişkin iyimserliğin geçmesiyle dün akşam düşüşe geçti ve Brent petrol tekrar 60 $’ın altına geriledi. Fiyatlarda 50 $’a doğru gidişat OPEC’in yeni bir üretim kısıntısı yapmasına sebep olacağından önümüzdeki aylarda petrol fiyatlarının 50 $ civarında sabitlenebileceğini düşünüyoruz. Bu durum maliyetleri petrol ve ürünlerine bağlı olan şirketlerin giderlerini düşüreceğinden özellikle 4.çeyrek bilançolarda bu olumlu unsur kendini ulaştırma sektörü hisselerinde gösterecektir. Bu sebeple hisse seçimi yaparken emtia fiyatlarındaki düşüşler ve son dönemde kurlardaki yükseliş göz önünde bulundurulmalıdır. Şirket karlılıklarındaki gerileme, kar tahminlerinin düşürülmesi ve tüketici güvenindeki azalma gibi nedenler sabah itibarıyla Asya borsalarının değer kaybetmesine neden oldu (MSCI Asya Pasifik endeksi -3.1%). Bugünün piyasa gündeminde etkili bir haber ve açıklanacak önemli şirket bilançosu olmaması nedeniyle piyasalarda zayıf seyrin devam etmesini bekliyoruz. Destekler: 26.300, 25.800, dirençler 27.000, 27.500, 27.800, 28.000

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP