Merkez`in indirimi doları yükseltti

20 Şubat 2009 Cuma

Merkez Bankası'nın dün yaptığı beklentilerin ötesindeki 1.5puanlık indirim dolar tarafında hareket yarattı.

Uzmanlar, Merkez Bankası açıklamasındaki indirimlerin devam edeceği yönündeki sinyalin de kurların yükselmesinde önemli olduğunu belirtiyor.

Faizde tarihi dip

Dün serbest piyasa kapanışında 1.6770 TL olan dolar kuru bugün bankalararası piyasadaki ilk işlemlerin ardından 1.7020 TL'ye çıktı. Dolar böylece son 3 ayın zirvesindeki seviyesini bir kez daha test etmiş oldu.

Henüz iki gün önce 1.7045'e kadar yükselen dolar 20 Kasım 2008'de de serbest piyasa verilerine göre 1.7150 TL'ye kadar çıkmıştı.

1.72'Yİ GÖREBİLİRİZ

Alternatifbank ekonomisti Serdar Şenol, dolarda yukarı eğilimin bir miktar daha devam edebileceğini belirterek, 1.72'yi görebiliriz dedi.

Goldman Sachs'dan yapılan değerlendirmede, faizin yıl ortasına kadar yüzde 10 seviyesine çekilmesi beklendiği ifade edildi. Faiz indiriminin ardından TL'nin üzerinde güçlü bir baskı oluşacağını öngören Goldman Sahcs, önümüzdeki 3, 6, 12 ay için Dolar/TL kuru tahminlerini 1.75, 1.80 ve 1.85 TL olarak vurguladı.

MERKEZ DÜN NE YAPTI?

Merkez Bankası piyasada 0.50 puan olan beklentilerin aksine 1.5 puanlık bir faiz indirimi yaparak faizleri yüzde 11.5'e çekti. Faizler böylece tarihin en düşük seviyesine geriledi.

MB'den yapılan açıklamada, bu indirime gerekçe olarak, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın zaman alacak olması ve enflasyon üzerindeki aşağı yönlü baskıların sürmesinin beklenmesi gösterildi

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP