Ceylan Hisseleri satışı

19 Ocak 2010 Salı

Ceylan Giyim’de olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.
Daha önce birkaç defa konuyu gündeme taşımıştım. Şirketi satmak için danışmanlık hizmeti veren Ayhan Öztürk, 1 Aralık 2009 tarihinde kurumu kendisinin aldığını açıkladı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra şirketin ismini ve faaliyet alanını değiştireceğini açıkladı. Daha sonra da hisse satışı için düğmeye bastı. Devraldığı 2 milyon 130 bin lot hissenin ilk bölümü Cuma günü 345 bin lot olarak geldi borsaya. Hisseler 1.18-1.24 lira aralığında satıldı. Dün de devam etti 250 bin lotla hisse satışı. 1.23-1.25 lira aralığından satıldığı dünkü hisseler.
Daha önce gündeme gelen haberlere tepki gösteren Ayhan Öztürk, hisse satışının kısa vadede olmayacağını ve bankalara teminat konusundaki sıkıntıları aşmak için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kayıt yaptırdığını açıklamıştı.
Hisse satışı için 99 yıl belirleyen Ayhan Öztürk, 9 gün 9 saat bile bekleyemedi.
Bu arada satış için gerekli zeminler de oluşturuluyor. Cuma günü şirketin gayrimenkullerinin elden çıkarılması için bazı şirketlere yetki verileceği duyuruldu. Bugün bir banka ile borç yapılandırılması konusunda anlaşma sağlandığı açıklaması gönderildi borsaya. Görünen o ki 2 milyon lot hisse satılana kadar şirketten olumlu açıklamalar gelmeye devam edecek.
Peki ya sonrası?
Şirketin neredeyse tamamı halka açılacak, Ayhan Öztürk 1 ay önce patrondan 1 liraya aldığı hisseleri 1.20-30 lira aralığında küçük yatırımcıya devredecek. Daha sonra da 1 liradan geri çağrı yapacakmış. Oh ne ala… Belki de hiç çağrı yapılmayacak. Halk Bankası’nda bloke olarak duran 1 milyon lotluk hissenin de yakında Ayhan Öztürk’e devredilmesi bekleniyor. Hacizli hisselerin akıbeti ise bilinmiyor. “Haciz kaldırılıp onlar da diğer 2 milyon gibi borsada mı satılacak? Yoksa başka bir bankaya teminat mı verilecek?” bilinmiyor. Bilinen tek şey var ki, Ayhan Öztürk bir ay önce devralacağını açıkladığı şirketin hisselerini aldığı fiyatın yüzde 20-30 üzerinden borsada satıyor.
“Şirketin çok fazla borcu var, 20 milyon liralık riske girdim” diyen Öztürk, tüm faaliyetlerini durmuş, gayrimenkulleri satılsa bile 12 milyon lira eden (Borsaya gönderilen açıklamada öngörülen rakam) bir şirketi nasıl ayağa kaldıracak? Satış ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili o kadar soru işareti var ki?

Anlamak mümkün değil!
Şirket geçtiğimiz günlerde gayrimenkul satışı için bir şirket yetkilendirildiğin açıklarken Zeki Özdoğan ismini kullandı. Hisse satışlarında ise Ayhan Öztürk ismi kullanılıyor. İlk genel kurul toplantısına kadar yönetimin değişmesi normal. Ancak açıklamalarda farklı farklı isimlerin kullanılması kafa karıştırıyor.
Bakalım borsa tarihine geçecek satış süreci nasıl sonuçlanacak? Hep beraberi izliyoruz…

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP