Euro, dolar karşısında eziliyor

30 Ocak 2010 Cumartesi

Başta Yunanistan olmak üzere Avrupa ekonomilerinin içinde bulunduğu borç sıkıntısı, euroyu vurmaya devam ediyor.

Euro/dolar paritesi bugün 1.40'ın da altına geriledi ve euro, dolar karşısında son 6.5 ayın en düşük seviyesine indi.

Euro'nun bugün gördüğü 1.3912 seviyesi, 14 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi temsil ediyor.

Euro/dolar paritesi, saat 10.15 itibariyle 1.3959'dan el değiştirdi.

İPİ YUNANİSTAN ÇEKTİ DEĞER KAYBI YÜZDE 3'Ü AŞTI

Uzmanlar, Yunanistan'ın mali durumundaki bozulma ve bütçe açığındaki şişme nedeniyle piyasada euroya sert satışlar geldiğine dikkat çekiyor.

Analistler, Yunanistan Başbakanı George Papandreou'nun AB üyesi ülkelerle bir kurtama planı konusunda işbirliği yapmadığını, ayrıca piyasadaki ateşi söndürmek için de fazla bir şey yapmadığını kaydediyor.

Yılbaşında euro/dolar paritesi 1.4373 seviyesinde bulunuyordu. Aradan geçen yaklaşık bir ayda euronun dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 3'ü aştı.

"BAŞKA ÜLKELER DE VAR"

Mitsubishi UFJ analisti Hideaki Inoue, yaşanan gelişmeleri "bu olay düşündüğümüzden daha ciddi bir hal alıyor" diyerek değerlendirdi. Inoue, şöyle devam etti: "Sadece Yunanistan değil, aynı zamanda Portekiz, İspanya ve İtalya'yı da izlememiz gerekiyor. Daha da kötüsü, bu ülkelerin finansal durumlarını düzeltmek için neler yapacağını bilmiyoruz."

İÇERİDE NELER OLUYOR

Euroda dışarıda yaşanan düşüş içeride de etkisi hissettiriyor. Dün 2.0860 olan euro bugün TL karşısında 2.0820 TL'ye geriledi. Dolar ise 1.49 35 ile dünkü seviyelerinde hareket ediyor.

Euro yılbaşından bu yana TL karşısında yüzde 2.9 değer yitirdi. Dolardaki değer kaybı ise yüzde 0.2 ile sınırlı kaldı

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP