Mikrosoft kar açıkladı

30 Ocak 2010 Cumartesi

Microsoft'un 2. çeyrek (Ekim-Kasım-Aralık 2009 dönemi) karı yüzde 60 arttı.

Şirketten yapılan açıklamada, 31 Aralıkta biten üç ayda Windows 7'ye olan “istisnai talebin” de etkisiyle şirketin karının yüzde 60 arttığı bildirildi. 2008 yılı 2. çeyrekte 4,18 milyar dolar (hisse başına 47 sent) olan şirketin karı geçen yıl 2. çeyrekte 6,66 milyar dolara (hisse başına 74 sent) çıktı.

Şirket ayrıca yüzde 14 artışla 19,2 milyar dolarlık rekor gelir de açıkladı. Geçen yıl ekim ayında piyasaya sunulan Windows 7, hayalkırıklığı yaratan Vista'nın ardından Microsoft'un en iyi satan işletim sistemi olduğunu kanıtladı.

Şirketin sonuçları, bilgisayar satışlarına sıkı sıkıya bağlı çünkü en karlı bölümleri Windows İşletim Sistemi ve Office yazılımı. Microsoft'un satışları, tüketicilerin yeniden kişisel bilgisayar alımına başladığını, ancak büyük şirketlerin henüz başlamadığını ortaya koyuyor.

Microsoft, şirketlerin bu yıl tekrar teknolojiye para harcamaya başlayacağını, ancak artışın yavaş yavaş olacağını tahmin ediyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP