Altın, rekor rekor rekor!

18 Kasım 2009 Çarşamba

Altın fiyatları rekora doymuyor. Altının onsu (31 gram) dünkü işlemlerde 1.132.95 dolara kadar çıkarak yeni bir rekor daha kırdı. Altın fiyatı son 2.5 hafta içinde yüzde 10’luk artış gösterdi.

Altının yükselişinin ana nedeni ABD dolarının zayıf seyri olarak gösteriliyor. Altının yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülmesi fiyatları rekor düzeylere taşıyor. ABD dolarındaki değer kaybı nedeniyle yatırımcılar paralarının değerini korumak amacıyla altına yöneliyor.

ABD yönetiminin para basması doların değerinin düşmesine neden olurken, altınında fiyatnın yükselmesine neden oluyor. ABD ekonomisinin krizin derinleştiği dönemde durgunluğun, bunalıma dönüşmesini engellemeye yönelik çabaları neticisinde basılan bol para kendine yeni kazanç kapıları arıyor. Uzmanlar, fiyatların 1.1150 dolara kadar çıkışını sürdürebileceği bildiriliyor

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP