Teb, sendikasyon kredisi aldı

26 Kasım 2009 Perşembe

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 375 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı.

TEB'den yapılan açıklamada, ihracatın finansmanında kullanılacak olan sendikasyon kredisinin, uluslararası piyasalardan 17 ülkeden 28 bankanın katılımı ile sağlandığı belirtildi. Açıklamada, 1 yıl vadeli kredinin toplam maliyetinin yıllık libor/euribor artı yüzde 2 olduğu kaydedildi.

TEB'in geçen yıl aldığı 245 milyon dolar karşılığı sendikasyon kredisi yenilemesine uluslararası piyasalardan 460 milyon dolarlık talep geldiği ifade edilen açıklamada, kredinin oransal olarak 2009 yılının “en” fazla talep gören işlemi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, TEB'in 460 milyon dolarlık talebin 375 milyon dolarlık kısmını 190 milyon avro ve 92 milyon dolar olmak üzere iki dilimde aldığı bildirildi.

TEB Genel Müdürü Varol Civil, konuya ilişkin değerlendirmesinde, global sendikasyon kredisi piyasasında 2009 yılında yaşanan yüzde 50 daralmaya rağmen TEB'in sendikasyonuna uluslararası piyasalardan yoğun talep geldiğine dikkati çekti.

Civil, aynı dönemde Türk bankacılık sektöründeki sendikasyon yenileme oranı yüzde 65 iken TEB'in kredisini yüzde 153 oranında yenilediğini ve geçen yıllarda gösterdikleri başarıyı önemli bir artışla bu yıl da devam ettirmekten TEB olarak gurur duyduklarını belirtti.

Bu kredinin TEB'e olan güvenin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Civil, geleneksel başarılarının ardında TEB'in uluslararası piyasalardaki saygınlığı, kurmuş olduğu köklü uluslararası bankacılık ilişkileri ve güçlü sermaye yapısı olduğunu kaydetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP