Borsa, satışa zorlanıyor

19 Kasım 2009 Perşembe

Borsada dün artan satış baskısı bugün de devam ediyor. Güne sınırlı da olsa alıcılı başlayan borsada yön yeninden aşağı döndü.

İMKB dün başarılı geçen Hazine ihalesine karşın, dış piyasalardan daha kötü performans sergiledi. Özellikle bankacılık hisseleri önderliğindeki satışlarla endeks, 47 binin altına sarktı.

Bugün en yüksek 47.271 puanı test eden Bileşik Endeks, satışlarla 46.446 puana kadar geriledi. Avrupa endekslerinin alıcılı açılmasıyla düşüşte fren yapan borsa, saat 10:25 itibariyle 46.920 (-322) puanda işlem görüyor.

Bugün ABD’de saat 14:00’da gelecek haftalık mortgage kredisi başvuruları,saat 15:30’da gelecek ekim ayı TÜFE ve konut başlangıçları piyasalar tarafından takip edilecek. Yurtiçi veri akışı açısından ise yarınki Merkez Bankası PPK toplantısı bekleniyor.

Bu arada altın bugün 1.144 dolar görerek yeni bir rekor kırdı. Dolar cephesinde ise uluslararası piyasalarda bir miktar toparlanma yaşansa da yurtiçinde yatay görünüm etkili oluyor.

Dün 1.48 TL'nin üzerinde işlem gören dolar yeni günde 1.48 seviyesinin hemen altında yer alıyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4775/1.4795 TL düzeyinde. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.49, Dolar/yen ise 89 seviyesinde.

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde bono piyasasında gevşek seyir etkili. 3 Ağustos 2011 vadeli gösterge tahvilin faizi yüzde 8.69 seviyesinde. Gösterge kıymet dün günü yüzde 8.84 bileşik seviyesinden kapatmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP