Geçen ay en çok borsa kazandırdı

13 Kasım 2009 Cuma

Ekim ayında bir önceki aya göre en yüksek reel getiriyi sağlayan araç olan Borsa endeksi, yıllık bazda da yatırımcısına en çok kazandıran araç oldu.

Borsa endeksi, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7, TÜFE ile indirgendiğinde de yüzde 4,77oranında aylık reel getiri sağladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), seçilmiş finansal yatırım araçlarının Ekim ayı itibariyle reel getiri oranlarını açıkladı.

Buna göre, Ekim ayında ÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi yüzde 0,38, avro yüzde 0,12 ve külçe altın yüzde 3,01 oranında aylık getiri sağlarken, dolar yüzde 1,78 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 0,87 oranında aylık reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 1,71, dolar yüzde 3,82 ve avro yüzde 1,96 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

YILLIK BAZDA DA BORSA KAZANDIRDI

Finansal yatırım araçlarından borsa endeksi ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde üç aylık ve altı aylık ve yıllık değerlendirmelerde en yüksek reel getiriyi sağladı.

Borsa endeksi ÜFE ile indirgendiğinde, yatırımcısına üç ayda yüzde 28,80, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 27,32 kazandırdı.

Altı aylık değerlendirmeye göre borsa endeksinin reel getirisi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 72,79, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 69,42 oldu. Aynı dönemde dolar ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,06, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11,81 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık olarak değerlendirildiğinde, finansal yatırım araçları en fazla reel getiri oranına göre, borsa endeksi, külçe altın, mevduat faizi, euro ve dolar olarak sıralandı.

ÜFE ile indirgendiğinde, borsa endeksinde yüzde 76,46, külçe altın yüzde 28,95, mevduat faizi yüzde 16,88 ve avro yüzde 9,69 oranında reel getiri sağlarken, dolar yüzde 2,09 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise borsa endeksi yüzde 68,25, külçe altın yüzde 22,95, mevduat faizi yüzde 11,44 ve avro 4,59 oranında reel getiri sağlarken, dolar yüzde 6,64 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP