Boğalar iş başında! ABD`de 70 yıllık rekor

14 Ekim 2008 Salı

New York Borsası dün tarihi bir rekora imza attı.

Dow Jones Sanayi Endeksi, 936,42 puan bir başka değişle yüzde 11,08 puan arttı. Böylece, Dow Jones Endeksi puan bazında şimdiye kadarki en büyük bir günlük kazanımını sağladı. Endeks, ayrıca 15 Mart 1933'den buyana en büyük yüzdelik kazanımı da elde etti.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 194,75 puan bir başka değişle yüzde 11,81 artarak 1.844,25 puan oldu, böylece Ocak 2001'den buyana bir günlük en büyük artışı kaydetti.

Japonya'nın en büyük bankası Mitsubishi UFJ Financial'ın ABD'li Morgan Stanley'e 9 milyar dolarlık yatırımını tamamlaması sonrası Morgan Stanley'in hisseleri yüzde 87 arttı.

General Motors'un Chrysler ile birleşme görüşmeleri sürdürüyor olmasının ardından da General Motors'un hisseleri yüzde 33,1 yükseldi.

Teknoloji hisseleri de dün artış gösterdi. Apple'ın hisseleri yüzde 13,9, Microsoft'unkiler ise yüzde 18,6 arttı.

Ham petrol fiyatlarının yüzde 4,49 artışının ardından enerji şirketlerinin hisseleri de değer kazandı. Exxon Mobil'in hisseleri yüzde 17,2, Chevron'un hisseleri ise yüzde 20,9 yükseldi.

Dün Brezilya'da Wespa Endeksi yüzde 14,66 değer kazanırken, Meksika Borsası'da yüzde 11,01 artış gösterdi.

AVRUPA BORSALARI DA YÜKSELDİ

Küresel finansal krize dünya ülkelerinin müdahaleleri Avrupa borsalarının da güne yükselişle başlamalarına neden oldu.

Londra'da borsa güne yüzde 2,65, Paris CAC 40 Endeksi yüzde 2,15 Almanya'da DAX Endeksi de yüzde 1,44 yükselişle başladı.

Rusya'da da borsa hızlı yükselişle açıldı.

Borsada MICEX Endeksi yüzde 11,5, RTS yüzde 5,9 değer kazandı.

Rusya'da RTS Endeksi Mayıs ayına göre toplamda yüzde 65, MICEX Endeksi de yüzde 64 değer kaybetmiş oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP