Dolar tutulmuyor, borsa 30 binin altında

8 Ekim 2008 Çarşamba

Sabah saatlerinde dolar YTL paritesi 1.40'ı geçti. Dolardaki yükseliş borsanın sert düşüşle açılmasına neden oldu

ABD, Avrupa ve Asya'daki borsalarda yaşanan şoklar dalga dalga Türkiye'ye geliyor.

Sabah saatlerinde dolar 1.4000 YTL seviyesinin üzerine çıkarken borsa güne 2 bin 119 puanlık kayıpla (yüzde 6.72) 29 bin 442 puandan başladı

Bu arada İtalyan UniCredit ve Dexia gibi kurumlar acil önlem paketi çalışmalarına başladılar. İngiltere'de ciddi bir bankacılık paketi açıklanması bekleniyor.

Tokyo Borsası çöktü

Küresel finansal krizle ilgili kaygılarınderinleşmesi nedeniyle Tokyo Borsası yüzde 9,4 değer kaybetti.

Böylece, borsa son5 yılın en düşük düzeyinden kapanmış oldu. Nikkei Endeksi, günü 952,58 puan azalarak 9,203,32 puandan tamamladı.Endeks, son 2 haftada yüzde 24'den fazla değer kaybetmiş oldu.

Tokyo Borsasındaki değer kaybı, dün alınan önlemlere karşın New YorkBorsası Dow Jones Sanayi Endeksinin yüzde 5'den fazla gerilemesinin ardındangeldi.

Öte yandan, Asya genelinde borsalar değer kaybetti. Endonezya'da borsa yüzde 10'un üzerinde gerileyince geçici olarakkapatıldı. Hong Kong'da borsa yüzde 5, Güney Kore'de yüzde 6,1 ve Tayland'dayüzde 6 değer kaybetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP