Endeksin teknik yorumu / Eti Menkul

30 Ekim 2008 Perşembe

Salı günü tek seans işlem yapılan piyasada en düşük 24.637, en yüksek 25.043 seviyeleri arasında hareket eden endeks günü %2,29 oranındaki primle 24.895 puandan kapadı. Güne 384 puanlık bir yükselişle başlayan piyasada 24.800 seviyesindeki direncinde zorlandığı görülen endeks, seansın son bir saatinde yeniden alımların gelmesinden olumlu etkilendi. Son iki işlem gününde toparlanma çabası içinde olan ve 24.500-24.800 direnç seviyelerini aşan endeksin bu hareketinin bazı kısa vadeli teknik göstergeleri tarafından da onaylanması olumludur. CCI ikili dip yaparak aşırı satım bölgesinin üzerine çıkmış ve alım sinyali vermiştir. Uzun bir süredir dik bir eğimle düşen Trix yönünü yukarı doğru çevirirken, William’s R henüz aşırı satım bölgesi üzerine çıkmayı başaramamıştır.

Tek seansın etkisiyle dar hareketli seyir ve düşük işlem hacmi nedeniyle Momentum henüz endeks ile uyumlu bir görünüm sergilememektedir. RSI’ın ise yatay hareket etmesi endeksin zayıf görünümünün hala devam ettiğine işaret etse de, piyasadaki toparlanma çabasının işlem hacmi ve para girişi ile desteklenmesi halinde kısa vadeli yükselişin devam etmesi muhtemeldir. Bu açıdan bugünkü seyir endeksin kısa vadeli trendini belirleyebilecek niteliktedir.

Endeksin kısa vadeli yükseliş hareketine devam etmesi durumunda 25.500-26.300-27.500 önemli dirençler konumuna gelecektir. Yaşanan her tepkinin kar satışı ile karşılaştığı piyasada bu eğilimin zayıflaması, piyasaya para girişinin yaşanması ve hareketin genele yaygın bir şekilde olması endeksin toparlanma çabalarına destek verici olacaktır.

Son 2 haftadır yaşadığı düşüşle uzun vadeli alçalan kanalının altına inen ve kanal boyu kadar gerileyerek formasyon doğrultusunda hareket eden endeksin uzun vadeli trend değişiminden söz edebilmek için 28 bin seviyesinin üzerine çıkması ve yeniden kanalına geri dönmesi gerekmektedir.

Kısa vadede endeks için 24.800-24.500-23.800-23.000-22.200-21.800 seviyeleri destek, 25.300-25.500-25.800-26.300-26.800-27.500 seviyeleri de direnç konumundadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP