Taksi plakası ekonomik göstergedir

26 Eylül 2009 Cumartesi

Yatırımcı arkadaşlar mevcut durum itibarı ile taksi plaka pazarını şu an pek ciddiye almamaktadır. sadece İstanbul 10 Milyon TL değerindeki bu pazar 2010 yatırımcıların kesinlikle ilgisini çekecektir.

Oto Center Cuma günü uğradım (dün) . Galerici 505.000 TL yi plakaya saydı. Arkadaşlar fiyatlar öngördüğüm gibi yükselmeye devam ediyor.

Tam bir ay önce galericinin müşteriye sattığı fiyattan farazen aldığımız bir taksi plakası bugün aynı galericiye galerici alış fiyatından satılmasına rağmen 30.000 TL kazandırmıştır.

Yani 30 günde 475.000 TL 505.000 TL olmuştur.. Şu an belki de dünyada en fazla gelir getiren yatırım İstanbul taksi plakasıdır. Bu yükseliş 620.000 TL olarak öngördüğüm ortalama fiyata kadar devam edebilir.

Ayrıca diğer bir konu ise 2010 İstanbul Kültür Başkenti olması nedeniyle taksilerin kabinli güvenli taksilerle değişmesi konusu her an çıkabilir. Buradaki sıkıntı otomobil firmalarının bu tür araçları henüz Türkiye ye getirmemiş olmaları olsa gerek fakat uzun süreceğini sanmıyorum. Araçlar geldiği anda yasa da taksicilere SIFIR KDV VE ÖTV ile bir defaya mahsus bu araçlar satılacaktır.

Bu nedenle de öngördüğüm ortalama 620.000 TL plaka fiyatlarının büyük bir kaç firmanın da dev taksi firmaları kurmasıyla BİR MİLYON TL ye doğru bir hareket olması da kesinlikle muhtemeldir.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP