İşte Fed'in faiz kararı

24 Eylül 2009 Perşembe

ABD Merkez Bankası (Fed) yüzde 0-0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını değiştirmedi. Fed'in para politikası organı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin dün başlayan toplantısı, bugün sona erdi.

Banka, yüzde 0 ile yüzde 0,25 aralığında bulunan gösterge faiz oranını değiştirmeme kararı aldı. Fed, 16 Aralık 2008 tarihinde yüzde 0 ile yüzde 0,25 aralığına çektiği gösterge faiz oranını o tarihten bu yana değiştirmedi.

Fed, yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin ciddi bir gerilemeden sonra düzelme yolunda olduğunu ve tutsat (mortgage) faizlerini düşürmek amacıyla, tutsat finans kuruluşları tarafından ihraç edilen tahvil ve menkul kıymetleri alım imkanı sağlayan 1,45 trilyon dolarlık tutsat programını yavaşlatacağını bildirdi.

Fed'in uzun bir süre faiz oranlarını olağanüstü düşük seviyelerde tutmaya devam edeceği yinelenen açıklamada, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Ağustos ayındaki toplantısından bu yana aldığı bilgi, ekonomi faaliyetin ciddi bir gerilemeyi takiben düzeldiğini gösteriyor denildi.

Açıklamada, Fed konut piyasasına destek için Fannie Mae, Freddie Mac ve Ginnie Mae'nin ihraç ettiği tahvil ve menkul kıymet alımıyla ilgili 1,45 trilyon dolarlık programı 2010 yılının ilk çeyreğine kadar uzattığını, ancak opsiyonları açık tutmaya devam edeceğini kaydetti.

Fed, tahvil ve menkul kıymet alımıyla ilgili bu programı bu yılın sonunda tamamlamayı amaçlıyordu. Fed, ayrıca enflasyonun bir süre daha düşük kalamasını beklediğini de bildirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP