Bakanın Çin boykotu hükümetten döndü

10 Temmuz 2009 Cuma

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Yozgat'ta Çin malları için boykot çağrısı yaptı. Ancak kısa süre sonra danışmanı Bakanın kendi görüşü. Hükümetin böyle bir kararı yok dedi.

Hürriyet gazetesinde yer alan haberin tam metni:

Bakan Ergün, Çin’in Sincan özerk bölgesinde çok sayıda Uygur Türkünün ölümüyle sonuçlanan olaylar üzerine Çin malları için boykot çağrısı yönünde mesajlar verdi.

Ergün, “İnsan haklarına saygı yoksa bu ülkenin ürünlerine karşı tavrımızı ortaya koymamız lazım. Ucuz mal diye kötü malı almak zorunda değiliz. Başka bir şey daha arayalım malını tükettiğimiz ülkelerin ‘insanlığa saygısı var mı?’ diye bakalım. İnsan haklarına saygı duyuyorlar mı?, başkasının hukukunu gözetiyorlar mı?, eğer malını tükettiğimiz ülkelerde insana, insanlığa saygı yoksa o zaman bizim bu tüketimi gözden geçirmemiz, bu ürünlere karşı da tavrımızı, tutumuzu açıkça ortaya koymamız lazım” dedi.
Kişisel görüşüdür

Bakan Ergün bu açıklamayı Ticaret ve Sanayi Fuarı’nın açılışı için geldiği Yozgat’ta yaptı.

Ancak kısa bir süre Reuters Haber Ajansı’na yansıyan haberde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Basın Müşaviri Devlet Arık, “Bunlar Sayın Bakan’ın kişisel görüşüdür. Hükümetimizin bu konuda bir kararı yoktur” sözleriyle düzeltme yaptı.

Bu açıklamaların ardından gazeteciler Bakan Ergün’e yeniden aynı konuyla ilgili sorular sordu.

Ergün bu kez, “Hükümet düzeyinde devlet düzeyinde almış olduğumuz böyle bir karar yok ancak, toplumda birtakım tepkiler var. Dolayısıyla bu tepkilerin sivil toplum örgütleri, tüketici örgütleri, tüketicinin bizatihi kendisi tarafından karar verilmesi gereken konular. Çin yönetiminin de bunları görmezden gelmemesi gerekir. Türkiye’de toplumun bir tepkisi olduğunun görülmesi lazım dedi...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP