Krizde bunlara para harcıyoruz...

3 Temmuz 2009 Cuma

Şu sıralar birkaç istisna dışında insanlar daha az harcama yapıyor.

Çeviri; Özge KASTAN

Anneler günü hediyelerinden tutun da organik süte ve ev tekstiline kadar birçok alanda daha az harcama yapılıyor. Görüldüğü gibi ekonomik durgunluk her kesimden insanı etkiliyor,bu insan ister doktor olsun ister CEO.

Artık toplum ne zaman nerede ve nasıl harcaması gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip. İnsanlar geceleri dışarı çıkıp eğlence mekanlarında para harcamak yerine evde stresten uzak bir gece geçirmeyi tercih ediyorlar. Fakat ekonomik krize ve piyasaların durgunluğuna rağmen bazı harcamalar değişmiyor.Peki bunlar neler?

Şans Oyunları: İnsanların bahis ve şans oyunlarına harcadığı miktar 2008’in son aylarından beri artışta. Görünüşe göre ekonomik kriz ve piyaslardaki durgunluk bir şans kapısı oluyor. İnsanlar krizden kurtulma ve kısa yoldan para kazanma umudunu şans oyunlarına bağlamış gözüküyor. Malesef bu oyunlar yarar sağlamaktansa zarara sebep oluyor. Zaten az parası olanlar elindeki parayı da kaybediyor.

Cep telefonları & cep bilgisayarları: Masaüstü bilgisayarlar ve büyük hacimli elektronik eşyaların satışları düşerken,daha pahalı ama daha küçük olan telefon ve bilgisayarların satışları hızlı bir şekilde artıyor. (iphone ve blackberry gibi)

Kondom: Prezervatif sayısındaki artış geceyi evde geçirmenin bir trend olduğunun göstergesi. Çiftler bütçelerine yeni birinin katılması konusunda gerçekten dikkatliler.

Sinema: 2saatlik ucuz bir eğlence...Sinemaya gitmek önüne geçilmez bir eğlence. Durgunluğun arttığı 2009 yılında bilet satışlarında önemli bir artışlar gözlemleniyor.

Mc Donald’s: Satıştaki büyüme belli dönemlerde yavaşlasa da, Mc Donald’s insanların cebine uygun fiyatlar sunuyor. Fast-food sektöründeki durgunluğa rağmen Mc Donald’s fast-food sevenleri yalnız bırakmıyor.

Bahçe İşleri: Bahçe ile ilgilenmek sadece stres atma yöntemi değil para biriktirme olarak da görülüyor. Kendi bahçesine ektiği ürünlerle kendi ürünlerini yetiştirenler bazı yiyecekleri için ekstra para harcamıyor.Bu yüzden tohum satışları %75 oranına ulaşmış durumda.

Yoga: Egzersiz ve stres atmak için birebir olan yogayı öğrenmek isteyenlerin sayısı artıyor. Bazı yoga sınıflarında indirimli fiyatlar sunuluyor.

Evcil hayvanlar: İnsanlar söz konusu evcil hayvanları olacağı zaman tüketiciler harcamalarından kısmıyor. Evcil hayvanların yemek sağlık ve diğer ihtiyaçları için gerekli olan masraflar günden güne artıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP