250 şirket kar açıkladı

29 Aralık 2009 Salı

Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç, 2010 yılının ilk çeyreğinde borsada kâr eden şirket sayısının yüzde 60 artarak 250'yi geçmesini, işlem gören şirketlerin toplam kârının da yüzde 100 artışla 8.5 milyar liraya ulaşmasını beklediğini söyledi.

Bankacılık sektörünün 2010 yılında kârlılık durumunun borsada rallinin devam edip etmeyeceğinde önemli etken olduğunu belirten Topaç, Eğer banka kârlarında geri çekilme olursa rallinin devam etmesini bekleyemeyiz.

Zira bankalar endeksteki ağırlıkları nedeniyle endeksin yönünü belirleyici güce sahipler. Bankalardaki kâr artışı önümüzdeki yıl yerini hafif kâr düşüşüne bırakabilir diye düşünüyorum diye konuştu.
Borsanın prim potansiyelinin azalması nedeniyle hisse seçiminde daha dikkatli olunması gerecek bir döneme girildiğini ifade eden Topaç, krizden çıkışı geciken ve bunu 2010'da gerçekleştirebilecek şirketler ile hikâyesi olan şirketlere yatırım yapılmasını önerdiklerini söyledi.

Yatırımcı sayısı artıyor

Borsada endeksin 55.000 puan seviyesine kadar çıkmasını beklediklerini kaydeden Topaç, Ancak yurtdışı piyasalarda dalgalanma artarsa burada da satışlar artabilir. Bu yüzden yatırımcılara ‘iyimser ancak temkinli' bir duruş öneriyoruz diye konuştu. Faizlerin iyice düştüğü ve borsanın yükselişinin arttığı son 3 ayda yatırımcı sayısının 6 bin kişi arttığına dikkat çeken Topaç, alternatif yatırım araçlarında getirilerin sınırlı kalması ve yeni halka arzlarla borsada yatırımcı sayısının artabileceğini söyledi.

IMF büyümeyi etkiler
Ekonomideki makro beklentilere ilişkin olarak 2010'da Türkiye'de ekonominin Uluslararası Para Fonu (IMF) olmadan yüzde 3,5, IMF ile anlaşılması halinde ise yüzde 5'e kadar büyüyeceğini öngördüklerini kaydeden Topaç, Merkez Bankası'nın da faizleri yüzde 6,5'ten yüzde 8'e yükseltmesini beklediklerini söyledi. Topaç, Aralıkta faiz indirimini durduran Merkez 2010'un ikinci yarısında artırımlara başlayabilir. Ayrıca bono faizlerindeki yükselişin 2010'da yüzde 12'ye kadar sürmesi beklenebilir dedi

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP