Dolar için 3 senaryo

9 Aralık 2009 Çarşamba

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından olan Citibank, Güçlü lira ve statüko: Tehlikeli kokteyl başlıklı bir rapor yayınladı.

Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmaması ile birlikte yakın vadedeki en büyük politik riskin ortadan kalktığını belirten Citibank, hisse senetleri ve faizlerin de bu duruma çok olumlu bir tepki verdiğini hatırlattı.

Son gelişmelerin ardından bir rapor yayınlayan Citibank, dolar kuru ile ilgili üç senaryoya dikkat çekti.

Citibank'ın baz senaryosuna göre dolar 2008 yılını 1.24 seviyesinden tamamlayacak. Önümüzdeki sene de doların yükselişi sürecek ve 2009 sonunda 1.36 YTL'ye ulaşacak.

Citibank'ın baz senaryosu haricindeki birinci senaryosu ise çok daha farklı bir görüntü çiziyor. Bu senaryoya göre Türk Lirası dolar karşısında çok daha güçlü duracak ve 2008 sonunda 1.20 YTL, 2009 sonunda da 1.13 YTL olacak. ancak citibank, bu senaryonun ekonomik ve yapısal reformların gerçekleştirildiği en olumlu senaryo için bile zor bir hedef olduğuna dikkat çekti.

Citibank'ın ikinci senaryosu, baz senaryoya daha yakın. Buna göre dolar 2008 sonunda 1.22, 2009 sonunda ise 1.39 YTL olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP