Piyasalar için önemli hafta

15 Aralık 2009 Salı

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında bu haftanın, yönün tam olarak belirleneceği bir hafta olacağını bildirdi.

Toğuç, piyasalarda bu haftaki beklentilere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta piyasaların yönünün belirlenmesi konusunda birkaç tane faktör olduğunu belirtti.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı'nın, çarşamba günü yapacağı konuşmanın ön planda olacağını dile getiren Toğuç, şunları kaydetti:

“O konuşmada, zaten ABD'de faiz oranlarının 2010 yılı boyunca sabit bırakılacağını biliyoruz ama, piyasalardaki ekstra paranın ne zaman çekileceğiyle ilgili önemli bir açıklama olacak. O da bütün piyasaların yönünü belirleyecek diye düşünüyoruz. Şu noktadan baktığımız zaman ABD'deki riskler daha az görünüyor. Avrupa tarafında artan riskler görünüyor.

Avrupa tarafında, özellikle Almanya ile ilgili kredi krizi beklentileri başladı. Yunanistan ile ilgili riskler fazla. Avrupa bölgesi ile ilgili riskler ve beklentiler daha kötüleşmeye başladı. Bunun sonucu olarak da avro-dolar paritesinde yeniden bir fiyatlama söz konusu olacaktır avro aleyhine. O da tabii ki doların değer kazanmaya avronun değer kaybetmeye başladığı bir trende girmeye başladığımızı gösteriyor. Böyle olunca TL'nin de dolar ve avro karşısında yeniden fiyatlandığı bir süreç olacak.”

Nurhan Toğuç, İMKB'de düzeltme hareketinin beklenmesi gerektiğini ifade ederek, bu düzeltme hareketinin bir-iki haftadır beklendiğini, ancak piyasaların yukarı yönlü seyrettiğini hatırlattı.

Bu risklerin fiyatlanacağı bir nokta olacağına değinen Toğuç, “O zaman bütün dünyada gelişmekte ülke sermaye piyasalarındaki para dolar borçlanarak yatırılmış paralardı. Oralarda bir miktar onların satılarak çıkıldığını görebiliriz. Bu da İMKB'de biraz daha aşağı seviyeleri tespit edecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Toğuç, DTP'nin kapatılmasına da değinerek, bu konuda bir takım belirsizlikler bulunduğunu, piyasanın olay netleşene kadar bekleyeceği kanısında olduklarını, piyasada çok sert düşüşler beklememek gerektiğini söyledi. Nurhan Toğuç, “Ama olumsuz haber akışının daha yoğun olduğu bir hafta diye düşünüyorum, temkinli olmak gerekiyor” dedi.

Bu hafta piyasaları etkileyecek en önemli gelişmenin FED Başkanı'nın konuşması olduğunu vurgulayan Toğuç, FED'in ekstra likiditeyi çekmesi durumunda bunun doların değerlenmesine ve bütün gelişmekte olan ülke para piyasalarından bir miktar paranın çıkmasına neden olacağını sözlerine ekledi...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP