Çin ihracatı düşüşü yavaşladı

12 Aralık 2009 Cumartesi

Çin'in ihracatı kasım ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.2 daraldı.

Bu, Çin'in ihracatının, küresel finansal krizin etkisiyle daralmaya başladığı geçen yılın kasım ayından bu yana en küçük daralma oranı oldu.

Çin'in ithalatı ise kasım ayında, geçen yıla göre yüzde 26,7 artarak 94,6 milyar dolara ulaşırken, ihracatın 113,7 milyar doları bulmasıyla dış ticaret yüzde 9,8 genişledi.

Çin'in ekim ayında 24 milyar dolar olan dış ticaret fazlası geçen ay 19,9 milyar dolara geriledi.

Çin Devlet İstatistik Bürosu sözcüsü Şeng Layyün, Pekin'de yaptığı açıklamada, ihracattaki düşüşün yavaşlamasının dış talebin artmaya başlamasından kaynaklandığını belirtti.

Çin'in sanayi çıktısının kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,2, perakende satışların da yüzde 15,8 artması uzmanlar tarafından Çin ekonomisindeki toparlanmanın ivme kazanması olarak yorumlandı.

Enflasyonun başlıca göstergelerinden olan Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) kasım ayında yüzde 0,6 arttı, Üretici Fiyatları Endeksi de (ÜFE) yüzde 2,1 düştü. Çin'de TÜFE, yüzde 1,6 düşüş kaydettiği şubat ayından bu yana ilk kez artış gösterdi.

Sözcü Şeng, TÜFE'deki artışın makul düzeyde kaldığını ve gıda fiyatlarındaki mevsimlik artışın yansıması olduğunu savunarak, Halen enflasyon baskısı olmadığını söyledi.

Devlet İstatistik Bürosu, şehirlerdeki sabit yatırımların ocak ile kasım ayları arasındaki 11 aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.1 artış gösterdiğini açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP