Borsada düzeltme hareketi

8 Aralık 2009 Salı

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) bu hafta ve bundan sonraki haftalarda düzeltme hareketlerinin devam edebileceğini bildirdi.

Toğuç, piyasalarda bu haftaki beklentilere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu artırmasıyla birlikte, geçen haftalarda başlayan düzeltme sürecinin yönünün farklı tarafa çevrildiğini ancak bunun tekrar bozulduğunun görüldüğünü belirtti.

ABD'den gelen işsizlik rakamlarındaki toparlanmaya rağmen Dow Jones'da aşağı yönlü bir hareket başladığını dile getiren Toğuç, aynı şekilde gelişmekte olan Avrupa ülkeleri endeksinde de aşağı yönlü bir trendin başladığını kaydetti.

Nurhan Toğuç, şunları söyledi:

“Burada etkili olan faktörler; muhtemelen Avrupa tarafındaki risklerin artıyor olması... ABD'de Dow Jones'daki düzeltmede de muhtemelen doların biraz daha değerleneceği beklentisi ve dolarla fonlanan hisse senedi piyasalarında bir miktar geriye çekilmeler yaşanması etkili oldu. Bono oranlarında bir miktar yükselme beklemek lazım bu süreçte. Hem ABD hem de Türkiye tarafında avro-dolar paritesinde birtakım değişiklikler göreceğiz. Avro aleyhine olan birtakım değişiklikler görebileceğiz. Kritik haftalardan bir tanesi.

Altın, eğer dolar rezerv para olarak kullanılmaya devam edecekse ve sadece doların değeri biraz yükselirse, ki beklenti bu şekilde, altında bu tepe seviyelerden daha aşağıya bir hareket bekliyoruz. Bu hafta hem Amerikan Merkez Bankası (FED) hem de Avrupa Merkez Bankası başkanlarının, artık serbest para politikalarından çıkılacağına yönelik beklentileri güçlendirecek şekilde bir konuşma yapmalarını bekliyoruz. Bu da böyle bir düzeltme sürecinin başlangıcı olur diye düşünüyoruz.”

Petrol fiyatlarında bir miktar fiyat artışları olabileceğine değinen Toğuç, bunun da orta ve uzun vadede enflasyonist baskıları artıracağından, faiz oranlarını yükselteceğini kaydetti.

Nurhan Toğuç, Avrupa Bölgesi'nde bu hafta sanayi üretim rakamları, Çin'de de TÜFE ve TEFE rakamlarının açıklanacağını bildirerek, FED ve Avrupa Merkez Bankası başkanlarının yapacağı konuşma sonucunda gelişmekte olan ülkelere para girişinin nasıl etkileneceğinin görüleceğini ifade etti.

Toğuç, İMKB'de, bu hafta ve bundan sonraki haftalarda düzeltme hareketlerinin devam edebileceğini sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP