Altın 1.200'ü de aştı!

2 Aralık 2009 Çarşamba

Altın fiyatları Dubai şokundan çabuk kurtuldu. Altının ons fiyatı, uzmanların uzun süredir işaret ettiği 1200 dolara dayanarak yeni bir rekor kırdı.

Dubai World'ün borçlarını yeniden yapılandıracağı ile ilgili açıklaması piyasalara hayat verdi. Altın fiyatları rekor serisine yeniden başlarken 1199.25 dolara kadar yükseldi.

Uzmanlar, Dubai'den gelen haberlerin yanında dolardaki düşüş, Japonya'nın piyasaya para pompalayacağını açıklaması ve risk alma iştahındaki artışı altın fiyatlarını yükselttiğini belirtiyor.

Mitsubishi Corp. analisti Tom Kendall, yaşanan yükselişle ilgili olarak, bu durum Japonya'dan gelen açıklama ile Dubai'deki haberlerin birleşimi. Piyasalardaki panik biraz yatıştı dedi. Kendall önümüzdeki haftalarda altında kar satışlarının gelebileceği yönünde de uyarıda bulundu.

Commerzbank analisti Michael Kempinski ise zayıf doların altındaki yükselişe yardımcı olduğunu ve yatırımcıların emtia'ya hücum ettiğini belirtti.

Öte yandan altınla birlikte diğer ..metallerin fiyatlarında da yükseliş izleniyor. Gümüş yüzde 1.25 artışla 18.68 dolara çıkarken, platinyum yüzde 1 artışla 1,464 dolar, paladyum da yüzde 4 artışla 377.5 dolar oldu...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP