Dolar yeniden favori

19 Aralık 2009 Cumartesi

Doların uluslararası piyasalardaki zor günleri bitmişe benziyor. Küresel ekonomik toparlanmaya dair endişelerin artması ve yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşması dolara yaradı.

Dün euro karşısında son üç ayın zirvesine tırmanan dolar bugün de kâr satışlarına rağmen benzer seviyelerde hareket ediyor.

Euro/dolar paritesi sabah saatleri itibariyle 1.4364'ten el değiştirdi. Parite dün 1.4304 ile 7 Eylül'den bu yana en düşük seviyeyi görmüştü.

Dolar son 15 gün içinde euroya karşı yüzde 5.5 değer kazandı

Global ekonomiden toparlanmaya ilişkin karışık sinyaller geldiğine işaret eden uzmanlar, bu durumun da borsalar üzerinde baskı yarattığını ve yatırımcıları riskli yatırımlardan uzaklaştırdığını belirtiyor. Bu durumda uzun süredir zor günler geçiren doların yıldızı da yeniden parlamaya başladı.

Öte yandan önceki gün yapılan FED toplantısının ardından gelen açıklamanın teşvik önlemlerinin geri çekileceği şeklinde yorumlanması da dolara olan talebi artırdı.

Calyon Bank analisti Mitul Kotecha, doların mevcut durum itibariyle 'kazan-Kazan' pozisyonunda olduğunu söyledi. Kotecha, ABD'de ekonomiye ilişkin iyi datalar gelirse sıkı para politikası beklentisiyle dolara yarıyor. Kötü ekonomik datalar da yatırımcıların riskten kaçınma beklentilerini tetiklediği için yine dolara yarıyor dedi.

DOLAR İÇERİDE DE YÜKSEK

Doların yurtdışındaki kuvvetli seyri içeriye de yansıyor. Dün akşam Merkez Bankası faiz kararı öncesi yurtdışında 1.53 TL'ye kadar yükselen dolar bugün de 1.52-1.53 bandında hareket ediyor.

Dolar mevcut seviyesi ile eylül ayı başından bu yanaki en yüksek seviyesine tırmandı...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP