Borsa, yine zirve yapıyor

28 Aralık 2009 Pazartesi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) yeni haftaya rekorla başladı. Borsa açılışın ardından 52 bin 24 puana tırmandı ve 2009'un en yüksek seviyesine ulaştı.

Borsa aynı zamanda 11 Ocak 2008'den bu yana da en yüksek puanı görmüş oldu.

Borsada yılbaşından bu yana gerçekleşen artış ise yüzde 93 olarak kaydedildi.

Öte yandan yabancı yatırımcıların İMKB'ye ilgisi de devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 25 Aralık 2009 tarihinde yabancıların hisse adedi bakımından borsadaki payı yüzde 53,57 olurken, piyasa değeri açısından payı ise yüzde 67,19 olarak gerçekleşti.

Yabancıların 18 Aralık 2009 tarihinde İMKB'deki payı yüzde 67,08 seviyesindeydi.

YURTDIŞI DA YÜKSELİYOR

Yurtdışındaki iyimser hava borsadaki yükselişte etkili oluyor. Asya borsalarında yüzde 1'i aşan yükselişler yaşanırken, Almanya'da DAX endeksi 2008 Eylül'den bu yana ilk kez 6 bin sınırını aştı.

İstanbul serbest piyasada dolar 1,5160 lira, avro 2,1780 liradan haftaya başladı.

DOLAR DENGELİ GİDİYOR

Dolar tarafında ise dengeli bir seyir göze çarpıyor. Kapalıçarşı'da 1,5100 liradan alınan dolar 1,5160 liradan satılıyor. Serbest piyasada önceki kapanışta doların satış fiyatı 1,5130 lira olmuştu...

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP