Borsa ile İlgili Birkaç Tüyo

2 Mart 2010 Salı

Açıkça bir tüyo vermek istiyorum size, borsanın seyri ile ilgili. Dünkü 1.478 puanlık artışı, takip edenler bilir. Bu artış, hafta içerisindeki seyrin de bir habercisi niteliğinde. Borsa, bu hafta yükselecektir, yükselecektir, yükselecektir.


Sitemizin adı borsa tüyoları olsa da, genellikle borsa tüyosu vermekten kaçındık. Çünkü, elde kesin bir bilgi olmadan verilebilecek her tüyonun, en nihayetinde bir tahmin olduğunu biliyorduk ve tahminlerin tutma olasılığı kadar tutmama olasılığının da her zaman varlığından haberdardık. Bu tavrımız, borsa tüyosu vermekteki çekingenliğimizin de en büyük sebebi.

Bugün ise bir miktar tüyo vermeyi uygun görüyorum. Kişisel tahminlerimdir, bu yanılabileceğimi göz önünde bulundurun.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, 1 Mart 2010'da, önceki haftaya nispet yaparcasına bir yükseliş yaşadı. 1.478 puanlık yükseliş ile birlikte, hisse senetleri toplamda yüzde 2,97 oranında değer kazandı. Bu kazanım, 1-5 Mart haftasının genel doğrultusunun da ilk ipucu niteliğindeydi.

Borsa, geçen hafta kaybettiklerini, bu hafta almak isteyecektir. Önceki hafta içerisinde özellikle de darbe iddialarıyla birlikte gerilen ortamda, borsa da tutunamamıştı ve sürekli olarak düşmüştü. Sadece önceki hafta, borsadaki düşüş, yüzde 8'lere varmıştı. 53 binden, 49 binlere bir düşüş söz konusuydu.

Bu hafta ise durum tam tersi olacak gibi. Önceki haftada yaşanan düşüşün, bu hafta telafisi olacak gibi. 1 Mart'ta yaşanan yükseliş de bunun en büyük habercisi niteliğinde.

Dünkü yükseliş ile birlikte, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 100 Endeksi, günü 51 bin 183 puandan kapattı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP