Dolar ile Euro Paritesi Eşitlenir mi?

3 Mart 2010 Çarşamba

Dün yayımladığımız bir haberde, George Soros'un da katıldığı bir toplantıda, Euro'daki büyük düşüşün konuşulduğu ve Euro ile Dolar paritesinin eşitlenmesi ihtimali üzerinde durulduğunu yazmıştık. Artık bu ihtimal, iyiden iyiye dillerde dolanmaya başladı. Çünkü, söz konusu yemekte, Euro'nun kuyusunun kazıldığı bildirilmekte.

Yatırımcılar ve ekonomi haberlerini iyi takip edenler bilecektir; Euro, uzun süreden beri, sürekli olarak düşüyor. Bu düşüş öyle bir hal aldı ki, Euro/Dolar paritesi, 1,51'lerden 1,35'lere kadar inmiş durumda. Euro ile Dolar paritesinin 1'e doğru seyir alma ihtimali artık konuşuluyor çünkü Euro'daki değer kaybı, korkulacak seviyelerde.

Bu vakitten sonra, Euro'nun yeniden değer kazanıp, dolar ile arasındaki farkı açması çok zor gibi görünüyor. Zaten bunalımda olan bir Euro bölgesi var. Bu bölgeye bile hakim olamayan Avrupa ülkelerinin, yeterli yatırım ile Euro'yu eski seviyelerine götürmesine, imkansız gözüyle bakılıyor.

Belki, Dolar ile Euro arasında bir eşitlenmeyi düşünmek, şimdiki süreçte çok uç görünüyor olabilir. Hatta kısa dönemde 1,25'lerin de altına inebilecek bir parite süpriz olur; fakat bilinen bir gerçek var ki, o da Euro'da ciddi bir toparlanmanın neredeyse imkansız olduğu.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP