Borsalara Moral Veren Haber

1 Mart 2010 Pazartesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ekonomi gazetelerinden birisi olan The Wall Street Journal gazetesinin bir haberi, tüm borsalarda rahatlamaya yol açtı, birçok ülke borsası, moral kazandı. Gelelim haberin ayrıntılarına...


Ekonomiyi yakından takip edenler bilir; Yunanistan, yaklaşık 1 ay önce, bir borç krizinde olduğunu tüm dünyaya duyurmuş, Yunanistan ile ilgili açıklanan rakamlar, tüm dünya borsalarında paniğe sebep olmuştu. Birçok borsa, Yunanistan ile ilgili gelişmeler nedeniyle, negatif bir seyir izlemişti, bu olumsuzluk, neredeyse tüm ülkelerin borsalarına yansımıştı. Yunanistan haberinin içselleştirilmesinden sonra, Yunanistan'ın bu krizden nasıl kurtarılabileceği tartışılmış, Avrupa Birliği ülkeleri, toplantı üzerine toplantı yaparak Yunanistan'a destek aramıştı.

Yapılan mali toplantıların birçoğu sonuçsuz kalmış, Yunanistan Başbakanı da, Yunanistan'ın yalnız bırakıldığından dert yanmıştı.

İşte bu borsa haberlerinden sonra, bugün borsalara moral veren haberi The Wall Street Journal gazetesi verdi. Almanya ve Fransa hükümetlerinin öncülüğünde hazırlanan bir paketten bahseden The Wall Street Journal, bu paket ile birlikte Yunanistan'ı krizden kurtarmak amaçlanacağını yazdı.

Tam olarak netleşmeyen bu paket ile birlikte Yunanistan ekonomisinin rahatlayacağı konuşulmakta. Tabii bu haber tüm dünya borsalarında pozitif etki yarattı.

Yunan ekonomistler, Cuma gününe kadar son kararların alınıp uygulamaya geçilmesini umuyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP