Haftalık Borsa Tüyoları Değerlendirmemiz

6 Mart 2010 Cumartesi

2 Mart günü, "Borsa ile ilgili birkaç tüyo" başlıklı bir yazı yazmıştık ve hafta ile ilgili birtakım borsa tüyoları vermek istemiştik. Şimdi, söz konusu haftanın sonundayız. Bakalım verdiğimiz tüyoların ne kadarı tutmuş, başarı oranımız nedir...

Söz konusu yazımızda, "Borsa, bu hafta yükselecektir, yükselecektir, yükselecektir." diye bir ifade kullanmışız. Borsanın önceki hafta yaşanan düşüşün ardından, bu hafta yükseleceğini tahmin etmişiz. Önceki hafta yaşanan darbe tartışmaları nedeniyle düşen borsanın, bu hafta yerini yükselişe bırakacağını, verdiğimiz bu bilginin de "borsa tüyosu" niteliğinde olduğunu söylemiştik.

Aynı yazımızda, "Borsa, geçen hafta kaybettiklerini, bu hafta almak isteyecektir." demiştik. Öyle de oldu. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, bu haftanın 4 günü yükseliş yaşadı. Özellikle pazartesi günü 1.478 puanlık bir artış söz konusuydu. Haftanın 5 iş günü içerisinde, sadece perşembe günü ufak bir düşüş yaşayan borsa, bu günün dışında her gün, sürekli olarak arttı.

Haftanın son iş günü olan cuma da borsa önemli ölçüde yükseldi. Öyle ki, bu yükseliş pazartesi günü seviyelerinde gerçekleşti. İMKB, 1.184 puan yükseldi.

Bileşik 100 Endeksi, 26 Şubat 2010 günü, 48 bin 739 puandan kapattı. Ve bu haftayı ise, tahminlerimiz doğrultusunda 52 bin 625 puandan kapatıyor.

Borsa, 3.886 puanlık bir artış yaşadı geride bıraktığımız haftada.

Kısacası, ciddi olarak verdiğimiz ilk borsa tüyosunun altından başarı ile kalkmış bulunuyoruz. Hafta boyunca yükseliş olacağı tüyomuz, gerçeğe dönüştü.

Bizi takip etmeye devam edin.

1 yorum:

Adsız 6 Mart 2010 04:34  

tebrik ediyoruz takip ediyoruz ;)

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP