HSBC'nin 2009 Yılı Kar Açıklaması

3 Mart 2010 Çarşamba

Dünyanın en büyük bankalarından birisi olan HSBC, 2009 yılı verilerini açıkladı. Bu verilerde oldukça çarpıcı rakamlar var. Geçelim bu rakamlara.


Öncelikle HSBC'nin 2009 yılındaki kar-zarar durumuna bir göz atalım. Yapılan açıklamaya göre, HSBC 2009 yılında 5,8 milyar dolar kar etti. HSBC'nin vergi öncesi karı, 7,1 milyar dolar idi. Vergi ile birlikte, bu rakam 5,8'e milyar dolara inmiş oldu.

Geçen sene, HSBC, toplam gelir açısından, bir önceki yıla oranla yüzde 8 oranında artış gösterdi. Toplam geliri, 2009 yılında 72,4 milyar dolar oldu HSBC'nin.

HSBC, Kuzey Amerika ülkeleri hariç, dünyanın her kıtasında ve bölgesinde, kararlı büyümesine devam etti. ABD'de alınan ekonomik önlemler, HSBC'nin bir miktar da olsa küçülmesine yol açtı. Tabii bu durum, sadece ABD için geçerli.

HSBC tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'deki HSBC'nin de başarılarına değinildi. 2009 yılında, özellikle işsizliğin artması ve ekonomik problemlerdeki yükseliş ile mücadele eden Türkiye'de HSBC'nin yükselmesinin, kendileri açısından gurur verici olduğu belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP