Borsada Şubat Ayı Satışları

8 Mart 2010 Pazartesi

Borsada Şubat ayı içerisindeki bazı yatırımlardan söz edeceğiz şimdi. Özellikle satış bazlı yatırımlarda, bir ayrıntı herkesin dikkatini çekmekte. Şubat ayı içerisinde, özellikle yabancı yatırımcılar, muazzam bir satış eğilimine geçtiler.


2010 Ocak ayında, 2 milyar 262 milyon dolarlık net alım yapan yabancı yatırımcılar, Şubat ayında ise tam tersi olarak satışlara ağırlık verdiler. Ulusal 100 Endeksi'nin neredeyse yüzde 10 oranında düştüğü Şubat ayında, yabancı yatırımcılar, 4 milyar 898 milyon dolarlık alım yaparlarken, satış rakamları ise alım rakamlarının çok üstüne çıktı: 5 milyar 271 milyon dolar.

Gelelim hisse senetlerine. Şubat ayı içerisinde bol bol satış yapan yabancı borsa analistleri, en çok hangi hisse senedi ile ilgilendi dersiniz? Bu sorunun cevabı, Türkiye'nin en büyük finans kulelerinde gizli: İşbankası C.

Yabancıların bir diğer favori hisse senedi ise, bu yıl halka açılışı ile büyük ses getiren Koza Altın oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP