Borsa Teknik Yorum

11 Eylül 2008 Perşembe

11.09.2008
Teknik görünüm oldukça olumsuz


Borsa teknik açıdan bugün önemli destek seviyelerinin altına geriledi. Özellikle borsada boşluğun dolması açısından önemli bir nokta olarak gördüğümüz 39 bin seviyesinin altına gelinmesi ve bu noktadan tepki alımlarının gelmemesi borsada ciddi bir sıkıntının olduğunu gösteriyor.

Şu anki tablo borsada satışların devam edeceği gösteriyor. Beklentimiz bir sonraki boşluğun (gap) alt seviyesi olan 36 bin 374 seviyesine kadar endeksin ilk aşamada gerilemesi yönünde. Bu noktaya gelene kadar ise 37 bin seviyesinde endeksin çok kuvvetli olmayan ara destek noktası bulunuyor.

Beklentimiz ölçüsünde endeksin 36 bin 300’lere doğru gerilemesi durumunda satışların devam edip etmeyeceği bu noktadan gelmesi muhtemel tepki alımlarına bağlı. Kuvvetli tepki alımı gelir ve borsa bu noktayı yine kuvvetli destek noktası haline getirirse düşüşün bu noktada en azından durulması beklenebilir.

Endeksin gerçek anlamda 9 Eylül’de başlattığı sert düşüş trendinden çıkabilmesi için bugünkü kapanış itibariyle tekrar ve hızlı bir şekilde 38 bin 500 – 39 bin seviyesinin üzerine tekrar çıkması şart. Ancak olası satışların devamı halinde beklintimiz ölçüsünde 36 bin 374 sevilyesinden gelebilecek tepki alımlarının gerekli kuvvette olmaması geri çekilmenin devamına neden olacaktır. Böyle bir durumda 36 bin seviyesi ara destek noktası olmak üzere 35 bin 200 - 35 binlere doğru endekste bir geri çekilme ilk aşamada beklenebilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.com

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP