Günün Yorumu

17 Eylül 2008 Çarşamba

İMKB'de geçtiğimiz haftadan bu yana devam eden sert düşüş sonrası, bugün tepki alımlarının geleceğini ve endeksin alıcılı bir seyirle toparlanmaya çalışacağını tahmin ediyoruz.

FED'den faiz değişikliği yok, ancak AIG kurtarılıyor... FED, %2 olan kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmezken, AIG'ye ise iki yıl vadeli ABD$85 milyarlık kredi vererek zor durumdaki şirkete aradığı kaynağı sağlamış oldu. Lehman'ın ardından AIG'nin de iflas edebileceği yönündeki kaygılar, dünya borsalarındaki satış baskısını artırmıştı. Bu nedenle AIG'nin kurtarılması piyasalarda kısa vadeli bir rahatlama yaratabilir ve borsalar bugün toparlanabilir. Ancak, global taraftaki sorunların sonuna geldiğimizi söylemek için hala erken ve çalkantının bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Almanya Deniz Feneri e.V davasında karar bugün açıklanacak... Davada, savcının kurumun Türkiye ile olan ilişkilerini ve sorumluların Türkiye'de olduklarını iddia etmesi nedeniyle dava sonucu, Türkiye'de açılan soruşturmanın gidişatını da etkileyebilir. Muhalefetin, Deniz Feneri ile hükümet arasında ilişki olduğunu iddia etmesi nedeniyle piyasalar dava ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP