seansın içinden - seans yorumu

10 Eylül 2008 Çarşamba

İMKB100 endeksi bugün beklendiği gibi sakin bir açılış yaptıktan sonra bir süre artıda işlem gördü ve alımlarla 40882'ye kadar yükseldi.

Ancak günün özellikle ikinci yarısında artan satış baskısı endeksi bu kez eksiye döndürerek 39841'e kadar geriletti. Gün sonunda ise İMKB100 kısmen toparlanarak 392 puanlık kayıp ile 40124'den kapandı.

Tüm günde 1.4milyar YTL işlem hacmi oluşurken piyasaya ilk beş aracı kurum bazında 9.2mn YTL'lik para girişi gerçekleşti. Ancak hisse bazlı detaylar burada yine öne çıktı, zira GARAN bugün de 29.8mn YTL ile para girişi tarafında ilk sırada yer aldı. Para çıkışında ise bu kez YKBNK (6.4mn YTL), EREGL (5.2mn YTL) ve TUPRS (4.9mn YTL) ilk üçte yer aldılar.

Kısa vadede endeksin 40000'in üzerinde kalmış olması olumlu olsada bugün 40900 direncinde dönen piyasanın yükselişinde bir miktar duraksama yaşanabileceği düşünülüyor... Burada yurt dışı etkilerinin de yine önemli bir faktör olarak takip edilmesi gerektiği söylenebilir.


Murat Raşit Arslanoğlu

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP