Piyasaları önümüzdeki hafta ne bekliyor?

13 Eylül 2008 Cumartesi

Piyasalar oldukça çalkantılı bir haftayı geride bıraktı. ABD'de zor durumdaki yatırım bankası Lehman Brothers’la ilgili olumsuz gelişmelere Washington Mutual'a yönelik yine olumsuz söylentiler eklenince özelikle hisse senedi piyasaları sert düşüşler yaşadı.

ABD’de Dow Jones Endeksi 11 bin sınırına oldukça yaklaşırken İMKB bugünkü işlemler sonucunda 36 bin 774 puana kadar geriledi. Haftalık bazda yüzde 5’in üzerinde değer kaybeden İMKB, haftanın son işlem gününü kritik 37 bin seviyesinin hemen üzerinde 37 bin 33 puandan tamamladı.

Hisse senetleri piyasasında bu seyir yaşanırken döviz piyasasında ise dolar kanadı oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktı. Yurtdışında dolar avroya karşı son dönemenin en yüksek seviyesine yükseldi. İçeride de ABD doları sert yükselişle uzun süre sonra ilk defa 1.2600 YTL seviyesinin üzerine çıktı.

Haftanın son işlem gününü biraz daha sakin geçiren bono piyasasında ise 14 Nisan 2010 vadeli, bugün valörlü tahvilin bileşik faizi, önceki kapanışa göre 0,16 puan düşerek yüzde 18,81'e geriledi
Bütün bu olumsuz gelişmeler önümüzdeki haftaya yönelik beklentileride karamsarlığı ön plana çıkmasına neden oldu. Beklentilerde öne çıkan noktalar ise; içte siyasi kanattaki gerginlik, dışarıda da büyük finans kuruluşlarına yönelik gelebilecek olumlu ya da olumsuz haberler...
Uzmanların görüşü ise borsadaki satışların bir miktar daha devam etmesi. Endekste teknik anlamda 36 bin seviyesinin önemli olduğu belirtilirken, bu noktadan bir miktar tepki alımlarının gelmesi muhtemel olarak görülüyor. Ancak endekste olası tepki alımlarının şiddetinin öneminin altını çizen uzmanlar, katılımın yetersiz olması durumunda endeksin 36 binli seviyelerin altına gerileyebiceği uyarısında bulunuyor.

İşte piyasanın önde gelen uzmanların önümüzdeki haftaya yönelik beklentileri...

Zeynel Balcı / Acar Menkul
Desteklerden tepki alımları gelebilir


Endekste düşüş trendi devam ediyor. 39000-38000 seviyelerinde kısa dönem için önemli görülen destek seviyelerinin kırılması güç kaybını artırdı. Önümüzdeki hafta destek seviyelerinde tepki alımları görülebilir. 36500 ve 35000 kısa dönem için öne çıkan destek noktaları. Ancak bu seviyelerini dip olarak görmek için erken. Dirençler ise 38000-38500 ve 40000 seviyelerinde. Desteklerde tepki alımları görülse de satış baskısı bir süre daha devam edebilir.

Özgür Yurtdaşseven / Merkez Menkul
Lehman ile ilgili gelişmeler takip edilecek


Gelecek hafta piyasalardaki hareketi belirleyecek öncelikli gelişme hafta sonu itibariyle Lehman'ın satışının gerçekleşip gerçekleşmeyeceğidir. Satış sürecinin tamamlanması halinde yeni haftaya piyasalar moralli başlayacaktır. Aksi takdirde baskı artarak devam edecektir. Haftaya Lehman'ın satış moraliyle başlayacak piyasalar için ikincil önemli gelişme ise ABD'li yatırım bankalarının 3.çeyrek mali performansları olacaktır. Finansal sektör kaynaklı kaygılar aynı sektörden gelebilecek haberlerle giderilebilirse 39 binli seviyeler test edilebilir. Aksi halde hedef 36 bin 300-36 bin 500 destek bölgesi olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP