Endeksin teknik yorumu / Eti Menkul

9 Eylül 2008 Salı

Dün en düşük 40.145 en yüksek 40.754 puanları arasında hareket eden endeks günü %3,58 oranındaki primle 40.517 seviyesinden kapadı.

Güne alış ağırlıklı başlayan piyasada 1200 puanlık bir yükselişle büyük bir gap bırakarak açılış yapan endeks, daha sonrasında ise gün boyunca dar bir aralıkta hareket etti. Yaşanan yükselişin gerek işlem hacmi gerekse para girişi ile desteklenmesi orta vadeli trendin devamı açısından olumludur. Geçen haftaki düşüş eğilimin ardından aşırı satım bölgesine giren ya da çok yaklaşan kısa vadeli teknik göstergeler dün yaşanan hareketten olumlu etkilenseler de hala karışık bir görünüm içindedirler. Keza, CCI dik bir çıkış yaparak aşırı alım referans çizgisini test etmiş ancak, burayı aşamayarak yönünü aşağıya doğru çevirirken, hemen hemen benzer bir şekilde hareket eden William’ R da yatay bir seyir izlemektedir. Nispeten düşük seviyelerde bulunan Trix ve RSI da yatay bir görünüme girmiştir. Diğer taraftan referans çizgisi desteğinden gün alan orta vadeli önemli bir gösterge olan MACD’nin yukarı doğru dönerek tetik çizgisini kırmak üzere oluşu ise olumlu bir göstergedir. Endeks 25 Ağustos’dan bu yana ilk defa 21 ve 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapanış yaparken, gerek Bollinger Band’ın yatay daralmaya devam etmesi gerekse kısa vadeli teknik göstergelerin yatay ağırlıklı görünümleri endeksin dün yaşanan sert yükselişin ardından hafif düzeltme yaşayabileceği izlenimini vermektedir. Bu açıdan 40 bin seviyesi endeks için önemli bir destek konumundadır. Bu seviyenin altına yaşanacak sarkmalar oluşan gap bölgesinin doldurulma ihtiyacını ortaya çıkaracak ve orta vadeli formasyonun tamamlanmasını erteleyecektir.

Kısa vadede endeks için 40.500-40.200-40.000-39.800-39.500-39.000-38.500-38.300-38.000 seviyeleri destek, 40.800-41.000-41.300-41.500-42.000 seviyeleri de direnç konumundadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP