Piyasalar allak bullak!!!

15 Eylül 2008 Pazartesi

Uluslararası piyasalarda Lehman Brothers'ın iflasını açıklaması ile başlayan tedirginlik giderek artıyor. Yurtdışındaki krizin yansımaları içeride de görülüyor.
BORSA: Güne hızlı bir düşüşle başladı. Borsada panik satışlar gelirken endeksteki kayıp ilk 15 dakika sonunda yüzde 3.75 oldu. Borsa 35 bin 675 puana geriledi.

DOLAR: Cuma gününe göre hızla yükseldi. Yüzde 2'ye yakın bir değer artışı ile 1.26 seviyesine dayandı.

EURO/DOLAR PARİTESİ: ABD kaynaklı tedirginlik euroya yaradı. Euro/dolar paritesi 1.44'e yükseldi.

Dolar 1.26 YTL'ye dayandı

ABD'nin en büyük bankalarından Lehman Brothers'ın iflas başvurusunda bulunması ve ABD mali sektörüne ilişkin endişeler piyasaları olumsuz etkiliyor. Özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerine sert satışlar gelirken YTL de bundan nasibini alıyor. Bankalararası işlemlerde hızlı bir hareket izlenirken dolar 1.2580 YTL'ye yükseldi.

Dolar cuma kapanışta ise 1.2380 YTL düzeyindeydi.

"YÜKSELİŞ DEVAM EDER"

ABank Döviz Pozisyon Müdürü Sevgi Aytekin, dolarda cumaya göre ciddi bir yükseliş olduğunu ifade ederek, "Yavaş yavaş yükselişe devam ederiz. Çok sert yükselişler olmaz ama aşağı inme olasılığımız kısıtlı olacak. Bence cari açığı yüksek ülkelerin sıkıntısı daha fazla olabilir" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP