Bu zam tüketiciyi çıldırtacak!!!

4 Eylül 2008 Perşembe

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türkiye Elektrik Ticareti Anonim Şirketinin (TETAŞ) Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEDAŞ) bağlı 20 elektrik dağıtım şirketine sattığı toptan elektriğe zam talebini onayladı.

Buna göre, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren TETAŞ'ın kilovat saati (kWh) 10,74 YKr'den sattığı toptan elektrik fiyatı yüzde 34 artacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kurul, bugünkü toplantısında TETAŞ'ın 1 Ekim 2008 tarihinden geçerli yeni tarife önerisini değerlendirdi ve karara bağladı.

ELEKTRİĞE YÜZDE 15 ZAM GÖRÜNDÜ! Tıklayın...

EPDK 20 dağıtım şirketine zam talebinin onaylandığına dair bir yazı göndererek, maliyet artışları çerçevesinde şirketlerin yeni tarifelerini bildirmelerini istedi.

TÜKETİCİYE YANSIMASI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELLİ OLACAK

Şirketlerin vereceği teklif doğrultusunda nihai tüketiciye yansıyacak zammın ne olacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

TETAŞ'ın zam talebinde otomatik fiyatlandırma mekanizması çerçevesinde yansıtılması gereken maliyet artışları (petrol, doğal gaz fiyatları vs) ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezinde ortaya çıkan fiyatlar büyük rol oynadı.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP