Altın fiyatı tüyoları

24 Ekim 2009 Cumartesi

1070 doları aşıp rekor kıran altın fiyatlarına ilişkin farklı yorumlar geliyor. Bazı uzmanlar altının yükseleceğini belirtirken, aksini düşünenler de var.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı, geçen hafta 1070.40 dolara kadar çıkarak rekor kırdı. Böylece yılbaşında 880 dolar altında bu yıl yaşanan fiyat artışı yüzde 21'i aştı. Fiyatlar halen 1060 doların üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak Forbes dergisinin internet sitesinde,, Altın savaşları başlıklı bir haber dikkat çekiyor. Haberde,, David Einhorn ile Bill Ackman ve Julian Robertson gibi üç ünlü yatırımcının altın konusunda birbirlerine yüklenmeye başladığı belirtiliyor.

2007'de Lehman Brothers'taki sorunları görerek, elindeki Lehman hisselerini açığa satarak ünlenen Greenlıght Sermaye Yönetimi'nin Kurucusu Davıd Einhorn, altında yaşanan yükselişin devam edeceğini belirtti.

Portföyünü korumak için altın alımına giden Einhorn, Eskiden altının hiçbir getiri sağlamadan yerinde saydığını düşünürdüm. Ancak altındaki bu durumu dahi helikopterden atılan dolara tercih ederim dedi.

Pershing Square Hedge Fonu Yöneticisi Bill Ackerman ve Tiger varlık yönetimi kurucusu Julian Robertson ise karşı tarafta yer alıyor.

Ackman ve Robertson, Einhorn altından önemli bir kâr elde etti. Ancak altının ons fiyatı 800-900 dolarken alım yaptığını da unutmamak gerek. 1000 dolar seviyesinden altın almak çok da akılcı olmaz. Şimdi altın alırsanız, birçok konferansa giderek diğer insanları da altın almaya ikna etmeniz gerekir diyerek Einhorn'u biraz da iğneleyici bir dille eleştirdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

1-) Yorum yazarken imla kurallarına uyunuz ve küfür etmeyiniz.

2-) Yorum yazmak için, "Yorumlama Biçimi" bölümünden "Adı/URL" seçeneğine tıklayarak, adınızı ve URL (Varsa site adresinizi)'nizi yazınız ya da "Anonim" seçeneğine tıklayarak yorumunuzu "Adsız" olarak yazınız.

Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Abone Olursanız Haberiniz de Olur!

Aşağıdaki kutucuğa e-mail adresinizi yazıp gelecek olan onay linkine tıklayınız. Bu sayede en son borsa haberleri, borsa yorumları ve borsa tüyoları, e-mail adresinize gelecek.

|

Borsa-Tuyolari.Blogspot.Com

Bu sitede; başta Borsa Haberleri olmak üzere, ekonomi ile ilgili en son gelişmeleri bulabilirsiniz. Borsa Yorumları ve Borsa Tüyoları ile yatırımlarınız öncesi fikir edinebilir; Canlı Borsa bandı ile Hisse Senetlerini yakından takip edebilirsiniz. Bu site, yatırım danışmanlığı hizmeti vermemektedir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, bankalar ile kullanıcılar arasında imzalanan resmi bir sözleşme ile verilmektedir. Bu sitede, kişisel yorumlar da bulunabilir.
Bu blog, altyapısı Google tarafından sağlanan Blogger hizmetinden faydalanmaktadır.

Back to TOP